Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kajszi szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojássárgája
2 dl tejföl
1 cs sütőpor
2 ek kristálycukor
10 dkg margarin
6 ek liszt
meggylekvár

A tetejére:
4 tojásfehérje
6 ek kristálycukor
8 szem kajszibarack

Elkészítés:
A tojássárgákat, a tejölt, a kristálycukrot és a margarint jól kikeverjük egy robotgép segítségével.
A keverékhez hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és fakanállal összedolgozzuk.
A tésztát egy kivajazott közepes méretű tepsibe öntjük, és 175 fokon félig megsütjük (kb. 20 perc alatt).
Amíg a tészta sül, elkészítjük a "krémet".
A tojásfehérjéket a cukorral felverjük.
A tészta tetejét megkenjük egy kis meggylekvárral, és a tojásfehérjehabbal.
A tetejére rakjuk a félbevágott kajszibarackokat, tetejükkel felfelé. A magok helyét egy kis habbal töltjük. Ha szépen egymás mellé pakoljuk, klasszul lehet majd szeletelni, mert gyakorlatilag csak kocka alakban körbe kell vágnunk a barackokat.
Kis tűzön ( 100-150 fokon ) kb. 10-15 percig.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyöngyike szelet » Túrós tökszeletek » Horizont szelet » Mikulás feher Szelet
» Rózsa szelet » Zöldségkrémes karajszelet » Rubin-szelet » Kajszibarack-narancs mix
» Mustáros marhaszelet » Hungária-szelet » Dinnye szeletek » Sárgarépás szelet
» Emeletes sportszelet » Borzas szelet » Chokito szelet » Angol szelet


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.