Tutireceptek.hu fejléc

Kajszi szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojássárgája
2 dl tejföl
1 cs sütőpor
2 ek kristálycukor
10 dkg margarin
6 ek liszt
meggylekvár

A tetejére:
4 tojásfehérje
6 ek kristálycukor
8 szem kajszibarack

Elkészítés:
A tojássárgákat, a tejölt, a kristálycukrot és a margarint jól kikeverjük egy robotgép segítségével.
A keverékhez hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és fakanállal összedolgozzuk.
A tésztát egy kivajazott közepes méretű tepsibe öntjük, és 175 fokon félig megsütjük (kb. 20 perc alatt).
Amíg a tészta sül, elkészítjük a "krémet".
A tojásfehérjéket a cukorral felverjük.
A tészta tetejét megkenjük egy kis meggylekvárral, és a tojásfehérjehabbal.
A tetejére rakjuk a félbevágott kajszibarackokat, tetejükkel felfelé. A magok helyét egy kis habbal töltjük. Ha szépen egymás mellé pakoljuk, klasszul lehet majd szeletelni, mert gyakorlatilag csak kocka alakban körbe kell vágnunk a barackokat.
Kis tűzön ( 100-150 fokon ) kb. 10-15 percig.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» December szelet » Jóság szelet » Tejberizs szelet » Viktória szelet
» Ágica szelet » Kakaós szelet II. » Kedvenc szelet » Sertésszelet Ramsley módra
» Andland Madártej szelete » Lecsós szelet a'la pemete » Somlói fincsi szelet » Pesti szelet
» Zita szelet » Kézműves szelet » Máglyarakás szelet » Karajszeletek ananásszal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.