Tutireceptek.hu fejléc

Kajszibarackdzsem recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg gyümölcs mag nélkül 70 dkg cukor

Elkészítés:
A szép kemény, de érett barackokat meghámozzuk (forró vízbe dobjuk pár percre és a héja szinte magától lehámlik), felibe vágjuk, majd a magját eltávolítjuk. A cukorral a porcelán vagy zománcos nagy edénybe rétegesen lerakjuk, letakarjuk. Hűvös helyen 12 órát állni hagyjuk. Másnap gyorsan felforraljuk és a forrástól számított 20 percig, főzzük. Forrón üvegbe szedjük és szárazgőzben (pléd és konyharuha) tartjuk kiülésig.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Somlói Móni módra » Pöti féle kuglóf » Pudingos-tejfölös fincsi süti » Bögrés csokicsoda
» Ananászos keksztorta » Kókuszos kosárka » Orosz almás lepény » Szedres tiramisu
» Túrókocka » Amerikai almás » Márványos süti » Őszibarack kocka
» Egzotikus csók » Krémsajt torta » Citromos- kuglóf » Csokis rétes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.