Tutireceptek.hu fejléc

Kakaós csiga(Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
60 dkg liszt
3 dkg élesztő
2 tojássárgája
2 evőkanál olaj
egy csipet só
1 evőkanál cukor
szükség szerint tej
A töltelékhez:
5 dkg vaj
5 dkg sütőmargarin
3 evőkanál kakaópor
3-4 evőkanál porcukor
A sütéshez:
vaj
2 dl vaníliás cukorral édesített tej

Elkészítés:
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal, sóval, és annyi langyos tejjel, hogy közepesen kemény kelttésztát kapjunk. Ezután beledolgozzuk az olajat is. Kilisztezett tálban, liszttel meghintve a duplájára kelesztjük, majd lisztes deszkán ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. Meglocsoljuk a megolvasztott vaj és margarin keverékének felével, meghintjük a porcukros kakaóval, és beigli formájúra sodorjuk. Éles késsel másfél ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és az így nyert csigákat kivajazott tepsibe szorosan egymás mellé fektetjük. Megöntözzük a maradék vaj-margarin keverékkel, és a hideg sütőbe toljuk, majd a sütőt bekapcsoljuk, hogy a melegedése alatt is keljen még a csiga. Mikor majdnem kész, forró, vaníliás tejjel megöntözzük, és úgy sütjük készre.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós-krémsajtos felfújt » Túrós kakaós palacsinta » Bögrés kakaós » Kakaós krémes
» Kakaós-körtekrémes süti » Kakaós linzerkeksz » Kakaós kuglóf 2 » Lekváros-kakaós kifli
» Kakaós csigusok » Kakaós pillecukor » Kakaós Csiga kenyérsűtőben » Lekváros, kakaós muffin
» Kakaós kalács észt módra » Citromkrémes kakaóstészta » Kókuszos-kakaós kevert » Kakaós-túrós lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.