Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kakaós piskótatekercs kókuszos krémmel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg liszt
2,5 dkg holland kakaópor (cukrozatlan)
12,5 dkg porcukor
4 nagyobb tojás
1 tk vanília aroma
2 ek forró víz

Kókuszos krém:

5 dkg kókuszreszelék
1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
2,5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor
20 dkg vaj

Elkészítés:
Piskóta készítése:

A sütőt melegítsük elő 170 fokra.

A porcukrot az egész tojásokkal robotgép segítségével keverjük ki jó habosra. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a vanília aromát, majd kanalanként a forró vizet, és jól keverjük el.

A kakaóport keverjük el a liszttel, és szitáljuk bele a tojásos masszába. Egy fakanállal óvatosan keverjük össze.

Egy gáztepsit (37 x 33 cm) fedjünk be sütőpapírral, és a tésztát egyenletesen simítsuk el benne. A közben felmelegedett sütőbe téve 10-15 perc alatt süssük készre. (Én 160 fokon, légkeveréses módban sütöttem.)

A sütőből kivéve fordítsuk át egy enyhén lisztezett sütőpapírra. 1-2 percet hagyjuk hűlni, majd óvatosan vegyük le az aljáról a másik sütőpapírt. Fedjük be nedves (bevizezett, majd teljesen kicsavart) konyharuhával a piskótát, és így hagyjuk teljesen kihűlni.

Amikor a piskóta már csak langyos, távolítsuk el a konyharuhát, és a sütőpapír segítségével tekerjük fel a piskótát. Feltekerve hagyjuk teljesen kihűlni.

Amíg hűl, készítsük el a tölteléket.

Krém készítése:

A pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot, és felöntjük a maradék tejjel. Lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A porcukrot keverjük habosra a szoba hőmérsékletű vajjal. Apránként adjuk hozzá a teljesen kihűlt pudingot, és folyamatos keverés mellett keverjük nagyon jól össze.

Összeállítás:

Ha a piskóta már teljesen kihűlt, óvatosan tekerjük ki, kenjük meg a kókuszos krém több, mint felével, és tekerjük vissza. A megmaradt krémmel vonjuk be kívülről.

1-2 órát pihentessük hideg helyen (hűtő), majd gőz felett megolvasztott csokoládéval csurgassuk meg.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barackos -kókuszos rolád » Kókuszos zserbó » Kakaós gombóc » Csokis kókuszos rizskoch
» Kávés-kakaós torta » Kókuszos csokikrém » Epres piskótatekercs » Kókuszos csók 1
» Kókuszos brownie » Sonkatekercs tormakrémmel » Kókuszos sárgarépa turmix » Gyors kakaós sütemény
» Kókuszos és mandulás csiga » Kókuszos keksztekercs » Kakaós kevert » Puncsos piskótatekercs


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.