Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kakashere(pulykahere) pörkölt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70 dkg kakashere
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg zsír
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 db hegyes erős csili paprika
2 mk.kanál őrölt pirospaprika
só ízlés szerint
1 csipet majoránna

Elkészítés:
A hagymát tisztítás után kiskockára vágjuk a zöldpaprikával együtt, és a zsírban,megdinszteljük.
A heréket alaposan meg mossuk s az esetleges ideg szálakat levagdossuk róla.
A paradicsomot felkockázzuk apróra és ha már üveges a hagyma, rátesszük az őrölt pirospaprikát és a paradicsomot. Alaposan össze keverjük s bele tesszük a kakas heréket. Fűszerezzük sóval,borssal majorannával.
Annyi vízzet öntjük rá, hogy épp ellepje.
A hegyes paprikát a tetejére tesszük.
Fedő alatt kislángon főzzük 20-25 percig, pótoljuk a vizet ha szükséges.
Köretként tarhonyát készítünk.
Idény savanyúsággal tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rókagombás őzpörkölt » Pacal pörkölt » Avasi pincepörkölt » Zöldborsós zúzapörkölt
» Tejfölös tojás pörkölt » Lecsós pulykamell pörkölt » Galyasági vegyes pörkölt » Marhalábszárból pörkölt
» Pacalpörkölt » Patiszon pörkölt » Tojás pörkölt » Csukapörkölt.
» Zöldbabpörkölt oldalassal » Pikáns nyúlpörkölt » Galyasági őzpörkölt » Babpörkölt


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.