Tutireceptek.hu fejléc

Kakashere(pulykahere) pörkölt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70 dkg kakashere
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg zsír
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 db hegyes erős csili paprika
2 mk.kanál őrölt pirospaprika
só ízlés szerint
1 csipet majoránna

Elkészítés:
A hagymát tisztítás után kiskockára vágjuk a zöldpaprikával együtt, és a zsírban,megdinszteljük.
A heréket alaposan meg mossuk s az esetleges ideg szálakat levagdossuk róla.
A paradicsomot felkockázzuk apróra és ha már üveges a hagyma, rátesszük az őrölt pirospaprikát és a paradicsomot. Alaposan össze keverjük s bele tesszük a kakas heréket. Fűszerezzük sóval,borssal majorannával.
Annyi vízzet öntjük rá, hogy épp ellepje.
A hegyes paprikát a tetejére tesszük.
Fedő alatt kislángon főzzük 20-25 percig, pótoljuk a vizet ha szükséges.
Köretként tarhonyát készítünk.
Idény savanyúsággal tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Galyasági őzpörkölt » Birkapörkölt Erzsi módra » Tejfölös tojáspörkölt » Zöldségpörkölt rizzsel
» Jászberényi birkapörkölt » Karfiolpörkölt2 » Pikáns nyúlpörkölt » Tyúkpörköltöm
» Magyaros körömpörkölt » Tökpörkölt » Vörösboros gombapörkölt » Babos pacalpörkölt
» Csopaki pincepörkölt » Csirkepörkölt betyárosan » Pörkölt Ponty » Marhapörkölt Gundel módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.