Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kakukkfüves ponty recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
8 db pontyszelet (ujjnyi vastag)
2 ek kukoricadara
1 ek tönkölybúzaliszt
1 tk pirospaprika
1/2 db citrom
2 ek olaj

bors
kakukkfű

Elkészítés:
A halat meglocsoljuk a frissen facsart citrom levével, majd megszórjuk frissen őrölt borssal, sóval és kakukkfűvel, majd legalább 10-15 percig pihentetjük.
Papírtörlőre szedjük, majd beleforgatjuk a liszttel és a pirospaprikával elkevert kukoricadarába.
Teflonserpenyőben olajat hevítünk, beleteszünk néhány kakukkfűágat, 1-2 szelet citromkarikát és a bepanírozott halszeleteket. Ha a szeletek egyik oldala megpirult, megfordítjuk, és lefedjük a serpenyőt 2-3 percre. Levesszük a fedőt, és további 3 perc alatt készre sütjük. Amikor megsült, papírtörlőre szedjük. Joghurtos gombasalátával fogyasztjuk.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Korhely halászlé pontyból » Pontyragu » Diós rántott ponty » Ponty Orly módra
» Vörösboros pontyfilé » Ponty szalonnásan » Töltött pontyfilé » Tejfölös ponty
» Rácponty » Sajtos ponty tepsiben » Magyaros pontykocsonya » Sajtos ponty
» Kakukkfüves sertéstokány » Szőlős ponty » Dorozsmai molnár ponty » Pontyleves lebbenccsel


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.