Tutireceptek.hu fejléc

Kalács-rakás recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 szikkadt kalács
1 dl tej
1 cs vaníliás cukor
15 dkg darált dió
ízlés szerint lekvár
4 tojás
2 alma
vaj

Elkészítés:
A kalácsot felszeletelem; a tojássárgákat v.cukorral kikeverem, és a tejjel összekeverem; az almát vékonyra szeletelem; a tepsit vajjal kikenem.
A kalácsszeleteket belemártom a tejmasszába, leteszek egy sort a tepsibe, rászórok diót, kanalazok rá lekvárt. Ezt addig folytatom, míg tart a hozzávaló. Ráteszem az almaszeleteket.
Ha marad ki tejmassza, egyenletesen rácsurgatom.
A fehérjét habbá verem, lekvárt forgatok bele és az egész tetejére rásimítom. 20 perc alatt előmelegített sütőben készre sütöm.

Tanácsok:
Lehetőleg ne mazsoláskalács legyen, mert az megég benne.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom almás lepény » Ananászos kehely » Pettyeske szelet » Totus-szamócás
» Cseresznyés-csokoládés torta » Lekváros rácsos linzer » Borzas Kata 2 » 8 perces citromos pite
» Meggyes palacsinta 2 » Kiwi szelet » Pudingos szelet » Kókuszos csoda kocka
» Egyszerű süti gyümölccsel » Az én darálós géptésztám » Túró Rudi » Rumos csokoládéhab (4 főre)


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.