Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kalács-rakás recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 szikkadt kalács
1 dl tej
1 cs vaníliás cukor
15 dkg darált dió
ízlés szerint lekvár
4 tojás
2 alma
vaj

Elkészítés:
A kalácsot felszeletelem; a tojássárgákat v.cukorral kikeverem, és a tejjel összekeverem; az almát vékonyra szeletelem; a tepsit vajjal kikenem.
A kalácsszeleteket belemártom a tejmasszába, leteszek egy sort a tepsibe, rászórok diót, kanalazok rá lekvárt. Ezt addig folytatom, míg tart a hozzávaló. Ráteszem az almaszeleteket.
Ha marad ki tejmassza, egyenletesen rácsurgatom.
A fehérjét habbá verem, lekvárt forgatok bele és az egész tetejére rásimítom. 20 perc alatt előmelegített sütőben készre sütöm.

Tanácsok:
Lehetőleg ne mazsoláskalács legyen, mert az megég benne.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mikulás süti epersapkával » Túrópogácsa » Meggyes csokitorta (vegan) » Kávépuding
» Banános Puffancs » Horti krémes » Brovai » Molnárka csokis élvezete
» Vizen kullogó(Kata-féle) » Gyors kakaós sütemény » Kávés-diós szelet » Bögrés kakaós
» Tejmentes palacsintatorta » Hideg krémesem » Töltött párnácskák » Fagyis rolád


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.