Tutireceptek.hu fejléc

Kaporszósz recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
# kb. 8-10 csokor kapor
# 1 közepes fej hagyma
# 4 dl főzőtejszín
# 1 teáskanál liszt
# vaj
# tej
# só

Elkészítés:
A kaprot megtisztítjuk, megmossuk, és nagyon (!) apróra összevágjuk. A hagymát apróra összevágjuk, és egy kis vajon megdinszteljük (olaj nem jó, nem lesz jó az íze), és egy csipet sóval megsózzuk. Beletesszük a kaprot, de 2 evőkanálnyit félreteszünk, ez majd a végén kerül bele. Fedő alatt kb. 15 percet dinszteljük takarékon. Ezután egy nagyobb teáskanál lisztet csomómentesre keverünk a főzőtejszínnel, és a kaporhoz öntjük. Ha nagyon besűrűsödik, tejjel lehet higítani. Az a jó, ha nem túl sűrű, de nem is híg. Ízlés szerint lehet még tenni hozzá egy kis sót. Ha rottyant egyet, levesszük a tűzről, és beletesszük a félretett 2 evőkanálnyi kaprot. Rizs és rántotthús vagy sült hús illik hozzá, de én néha csak kenyérrel eszem, hogy semmi ne fosszon meg a kapor mennyei ízétől. :o)


A receptet beküldte: Huncutpanna


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kaporszósz Emyke módjára » Kaporszósz parasztosan » Pikáns burgonyafőzelék » Csalánfőzelék
» Klasszikus lencsefőzelék » Lencsefőzelék Ági módra » Burgonya fözelék 2 » Sóskamártás tükörtojással
» Paprikás cukkinifőzelék » Céklafőzelék almával » Diétás sárgaborsófőzelék » Tojásos tökfőzelék
» Zöldbabfőzelék palócosan » Céklafőzelékem » Tejszínes fokhagymamártás » Kelbimbófőzelék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.