Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kaporszósz recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
# kb. 8-10 csokor kapor
# 1 közepes fej hagyma
# 4 dl főzőtejszín
# 1 teáskanál liszt
# vaj
# tej
# só

Elkészítés:
A kaprot megtisztítjuk, megmossuk, és nagyon (!) apróra összevágjuk. A hagymát apróra összevágjuk, és egy kis vajon megdinszteljük (olaj nem jó, nem lesz jó az íze), és egy csipet sóval megsózzuk. Beletesszük a kaprot, de 2 evőkanálnyit félreteszünk, ez majd a végén kerül bele. Fedő alatt kb. 15 percet dinszteljük takarékon. Ezután egy nagyobb teáskanál lisztet csomómentesre keverünk a főzőtejszínnel, és a kaporhoz öntjük. Ha nagyon besűrűsödik, tejjel lehet higítani. Az a jó, ha nem túl sűrű, de nem is híg. Ízlés szerint lehet még tenni hozzá egy kis sót. Ha rottyant egyet, levesszük a tűzről, és beletesszük a félretett 2 evőkanálnyi kaprot. Rizs és rántotthús vagy sült hús illik hozzá, de én néha csak kenyérrel eszem, hogy semmi ne fosszon meg a kapor mennyei ízétől. :o)


A receptet beküldte: Huncutpanna


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kaporszósz Emyke módjára » Kaporszósz parasztosan » Paszuly konzerv házilag » Zöldbabfőzelék
» Babfőzelék » Mandulás parajfőzelék » Patiszonfőzelék » Sóska mártás
» Céklafőzelék csirkemellel » Spenót » Parmezános spárga » Sajtos újkrumplifőzelék
» Főzelék kínai kelből » Spenót - Ahogy én csinálom » Cukkinifőzelék » Tejfölös krumpli főzelék


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.