Tutireceptek.hu fejléc

Káposztagulyás recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
15 dkg császárszalonn
2 evőkanál olaj,
1 nagyobb vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál köménymag,
1 csapott evőkanál pirospaprika,
1 kiskanál só,
fél kiskanál darált cseresznyepaprika,(ez el is hagyható)
1 húsleveskocka,
50 dkg savanyú káposzta,
50 dkg burgonya,
1-2 dl tejföl.

Elkészítés:
A császárszalonnát kb. 1 centis kockákra vágjuk és az olajon kevergetve kissé megpirítjuk. 2-3 perc elteltével a lehéjazott, fölaprított vöröshagymát, majd 1-2 perc múltán a zúzott fokhagymát és a köménymagot is hozzáadjuk. A pirospaprikával megszórjuk, elkeverjük, majd azonnal - nehogy a paprika megégjen - 1,5 liter vízzel fölöntjük. Megsózzuk, a cseresznyepaprikával ízesítjük, a leveskockát belemorzsoljuk. A savanyú káposztát néhány vágással fölaprítjuk, a levesbe szórjuk. Ha újra forr, kis lángra állítjuk, kb. 25 percig főzzük. Ezalatt a burgonyát megtisztítjuk, akkora kockákra vágjuk, mint a gulyásleveshez szokás, és a félpuha káposztához adjuk. Lefedve, úgy 25 perc alatt készre főzzük. Tálaláskor a tetejét meglocsoljuk tejföllel.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos tejszínpuding » Tökbél levesem » Avokádós-diós-tonhal snack » Starnbergi sajtleves
» Zöldségleves marhahússal » Indiai csirkeleves » Köcsögös leves » Petrezselyem krémleves
» Hideg gyümölcsleves » Körtekrémleves » Csiperke leves másképpen » Ropogós kacsamell
» Zöldséges brokkoli leves » Bárány leves » Tejes zöldségleves » Mexikói sajtkrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.