Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Káposztagulyás recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
15 dkg császárszalonn
2 evőkanál olaj,
1 nagyobb vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál köménymag,
1 csapott evőkanál pirospaprika,
1 kiskanál só,
fél kiskanál darált cseresznyepaprika,(ez el is hagyható)
1 húsleveskocka,
50 dkg savanyú káposzta,
50 dkg burgonya,
1-2 dl tejföl.

Elkészítés:
A császárszalonnát kb. 1 centis kockákra vágjuk és az olajon kevergetve kissé megpirítjuk. 2-3 perc elteltével a lehéjazott, fölaprított vöröshagymát, majd 1-2 perc múltán a zúzott fokhagymát és a köménymagot is hozzáadjuk. A pirospaprikával megszórjuk, elkeverjük, majd azonnal - nehogy a paprika megégjen - 1,5 liter vízzel fölöntjük. Megsózzuk, a cseresznyepaprikával ízesítjük, a leveskockát belemorzsoljuk. A savanyú káposztát néhány vágással fölaprítjuk, a levesbe szórjuk. Ha újra forr, kis lángra állítjuk, kb. 25 percig főzzük. Ezalatt a burgonyát megtisztítjuk, akkora kockákra vágjuk, mint a gulyásleveshez szokás, és a félpuha káposztához adjuk. Lefedve, úgy 25 perc alatt készre főzzük. Tálaláskor a tetejét meglocsoljuk tejföllel.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túró fánk Fiti féle » Káposztás halleves » Spárgás cukkinisaláta » Lazachab
» Tárkonyos borjúleves » Zöldborsós metélt » Zabpehely fasírt » Galyasági tojásleves.
» Erdélyi gulyásleves » Hagymaleves húsgombóccal » Frankfurti káposztaleves » Köménymagos leves
» Libaleves maceszgombóccal » Burgonyakrémleves avokádóval » Erdélyi húsgombócleves » Hideg zöldségkrémleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.