Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás bab csülökkel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
fél kg száraz bab
közepes füstölt hús (csülök)
fél kg savanyú káposzta
kevés zsír, liszt, pirospaprika
ételízesítő, babérlevél
1 pohár tejföl
kb. fél liter tej

Elkészítés:
A babot négy liter hideg vízzel felteszünk főni. (Ha előző nap beáztatjuk, hamarabb elkészül.) Beletesszük a kockára vágott füstölt csülköt, kis ételízesítőt és babérlevelet. Sózni nem kell, a füstölt hústól bőven elég benne a só.
Közben feltesszük a savanyú káposztát főni, úgy hogy ellepje a víz, és szórunk rá ételízesítőt, ezt kb. fél óráig kell főzni. Ha megfőtt a savanyú káposzta és a bab is, akkor összeöntjük őket.
Rántás: egy evőkanál megolvasztott zsírba teszünk annyi lisztet, amennyit a zsír felvesz, egy kicsit pirítjuk. Aztán ebbe a masszába kerül a pirospaprika, hogy szép színes legyen.
A rántást levesszük a tűzről, még két kanál lisztet teszünk bele, majd a tejföllel csomómentesre keverjük. Ha túl sűrű, tegyünk bele tejet, és öntsük a levesbe. Ezután hozzáöntjük a maradék tejet.
Ennek a levesnek savanykás ízűnek kell lennie. Ha nem elég savanyú, akkor ecettel lehet savanyítani.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nagyikám káposztás húsa » Almás káposztasaláta » Káposztás sűlt oldalas » Káposztás-sárgarépa saláta
» Kímélő kocsonya csülökkel » Káposztasaláta » Káposztás parasztsaláta » Galyasági káposztás hús
» Gyömbéres káposztás csirke » Káposztasali » Vörös káposztasaláta » Káposztás palacsinta
» Amerikai káposztasaláta » Káposztás tarja » Káposztás malachús » Káposztás krumplifasírt


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.