Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás bab csülökkel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
fél kg száraz bab
közepes füstölt hús (csülök)
fél kg savanyú káposzta
kevés zsír, liszt, pirospaprika
ételízesítő, babérlevél
1 pohár tejföl
kb. fél liter tej

Elkészítés:
A babot négy liter hideg vízzel felteszünk főni. (Ha előző nap beáztatjuk, hamarabb elkészül.) Beletesszük a kockára vágott füstölt csülköt, kis ételízesítőt és babérlevelet. Sózni nem kell, a füstölt hústól bőven elég benne a só.
Közben feltesszük a savanyú káposztát főni, úgy hogy ellepje a víz, és szórunk rá ételízesítőt, ezt kb. fél óráig kell főzni. Ha megfőtt a savanyú káposzta és a bab is, akkor összeöntjük őket.
Rántás: egy evőkanál megolvasztott zsírba teszünk annyi lisztet, amennyit a zsír felvesz, egy kicsit pirítjuk. Aztán ebbe a masszába kerül a pirospaprika, hogy szép színes legyen.
A rántást levesszük a tűzről, még két kanál lisztet teszünk bele, majd a tejföllel csomómentesre keverjük. Ha túl sűrű, tegyünk bele tejet, és öntsük a levesbe. Ezután hozzáöntjük a maradék tejet.
Ennek a levesnek savanykás ízűnek kell lennie. Ha nem elég savanyú, akkor ecettel lehet savanyítani.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás palacsinta » Kímélő kocsonya csülökkel » Káposztás béles » Káposztasaláta majonézzel
» Káposztás kifli » Káposztás lecsó » Káposztás pogácsa 1. » Káposztás pogácsa
» Apatini káposztás harcsa » Nyers káposztasaláta » Fóliás káposztás hús » Káposztasaláta paleo módon
» Galuska darált csülökkel. » Csordagulyás csülökkel » Majonézes káposztasaláta » Káposztasaláta felturbózva


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.