Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás bab csülökkel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
fél kg száraz bab
közepes füstölt hús (csülök)
fél kg savanyú káposzta
kevés zsír, liszt, pirospaprika
ételízesítő, babérlevél
1 pohár tejföl
kb. fél liter tej

Elkészítés:
A babot négy liter hideg vízzel felteszünk főni. (Ha előző nap beáztatjuk, hamarabb elkészül.) Beletesszük a kockára vágott füstölt csülköt, kis ételízesítőt és babérlevelet. Sózni nem kell, a füstölt hústól bőven elég benne a só.
Közben feltesszük a savanyú káposztát főni, úgy hogy ellepje a víz, és szórunk rá ételízesítőt, ezt kb. fél óráig kell főzni. Ha megfőtt a savanyú káposzta és a bab is, akkor összeöntjük őket.
Rántás: egy evőkanál megolvasztott zsírba teszünk annyi lisztet, amennyit a zsír felvesz, egy kicsit pirítjuk. Aztán ebbe a masszába kerül a pirospaprika, hogy szép színes legyen.
A rántást levesszük a tűzről, még két kanál lisztet teszünk bele, majd a tejföllel csomómentesre keverjük. Ha túl sűrű, tegyünk bele tejet, és öntsük a levesbe. Ezután hozzáöntjük a maradék tejet.
Ennek a levesnek savanykás ízűnek kell lennie. Ha nem elég savanyú, akkor ecettel lehet savanyítani.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csordagulyás csülökkel » Káposztás libafarhát » Káposztasaláta paleo módon » Káposztás halleves
» Isteni káposztasaláta » Reszelt káposztasaláta » Savanyúkáposztás saláta » Káposztás burgonyafelfújt
» Káposztás juhtúrós nokedli » Káposztás töltött lángos » Káposztás lencseleves » Káposztás harcsa
» Káposztás csiga » Káposztás tarja » Káposztás pogácsa-finom » Bugonyaleves csülökkel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.