| Káposztás burgonyafelfújt receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg fehérkáposzta, 3 db krumpli, 1 dl tejszín, 4 db csirkeszárny, 1 üveg vörösbor, 20 dkg csirkemáj, 10 dkg füstölt szalonna, 2 db tojás, 2 fej vöröshagyma, só, bors, 2-3 kanál kristálycukor, néhány csepp ecet, 2 evőkanál liszt. Elkészítés: A csirkeszárny könyökhajlatába rakok 1-2 májdarabot és úgy teszem a szárnyakat a tepsibe. Felnegyedelve melléjük dobok 2 fej vöröshagymát, majd beborítom a húsokat a felszeletelt szalonnával. Enyhán megsózom az egészet, alá öntök kb. 2 deci bort és már mehet is a sütőbe. Egy serpenyőbe néhány kanál cukrot karamellizálok, majd dobom is rá az apróra vágott hagymát és a lereszelt káposztát. Sózom, borsozom és megcsurgatom néhány csepp ecettel. Amíg a káposzta párolódik, lereszelem a főtt krumplikat. A reszelt krumplit egy keverőtálba teszem, hozzáöntöm a párolt káposztát, megszórom 2 evőkanál liszttel, hozzátöröm a két tojást és beleöntök 1 dl tejszínt. Az egészet jól összekeverem és betöltöm egy muffin formába és már mehet ez is a sütőbe a csirkeszárny mellé. 180 fokon kb. 50 (a felfújt 30) perc alatt elkészül. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |