Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás burgonyafelfújt recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg fehérkáposzta,
3 db krumpli,
1 dl tejszín,
4 db csirkeszárny,
1 üveg vörösbor,
20 dkg csirkemáj,
10 dkg füstölt szalonna,
2 db tojás,
2 fej vöröshagyma,
só, bors,
2-3 kanál kristálycukor,
néhány csepp ecet,
2 evőkanál liszt.

Elkészítés:
A csirkeszárny könyökhajlatába rakok 1-2 májdarabot és úgy teszem a szárnyakat a tepsibe. Felnegyedelve melléjük dobok 2 fej vöröshagymát, majd beborítom a húsokat a felszeletelt szalonnával. Enyhán megsózom az egészet, alá öntök kb. 2 deci bort és már mehet is a sütőbe.

Egy serpenyőbe néhány kanál cukrot karamellizálok, majd dobom is rá az apróra vágott hagymát és a lereszelt káposztát. Sózom, borsozom és megcsurgatom néhány csepp ecettel. Amíg a káposzta párolódik, lereszelem a főtt krumplikat.

A reszelt krumplit egy keverőtálba teszem, hozzáöntöm a párolt káposztát, megszórom 2 evőkanál liszttel, hozzátöröm a két tojást és beleöntök 1 dl tejszínt. Az egészet jól összekeverem és betöltöm egy muffin formába és már mehet ez is a sütőbe a csirkeszárny mellé.


180 fokon kb. 50 (a felfújt 30) perc alatt elkészül.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás paprikás » Káposztasaláta majonézzel » Káposztás böllértokány » Káposztás lencseleves
» Káposztás kacsa » Nagyikám káposztás húsa » Káposztás csülökragu » Rakott káposztás kocka
» Káposztás halleves » Káposztás rúd » Isteni káposztasaláta » Káposztás uborka saláta.
» Káposztás saláta » Káposztasaláta felturbózva » Káposztás-virslis kifli » Káposztás juhtúrós nokedli


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.