Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás kocka, cvekedli recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
60 dkg száraz csuszatészta
25 dkg házi disznózsír
1½ kg káposzta
2 evõkanál tejföl
1 evõkanál vaj
só, õrölt fekete bors

Elkészítés:
A káposztát lereszeljük és zsíron arany-barnára pirítjuk. A tésztát sós vízben kifõzzük. Leszûrjük és elõször beleforgatjuk a forró tejfölös vajba, majd a káposztába. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Elõmelegített tûzálló tálkákban tálaljuk.

Tanácsok:
Páratlanul finom ez a tészta, de csak sósan, borsosan. Kitûnõ ám dinsztelt édes vagy savanyú hordóskáposztával is


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom meggyes kocka » Ribizlis vaníliakocka » Kókusz kocka -csokis- » Káposztás böllértokány
» Gyümölcsös barnarizskocka » Kávés kocka » Savanyúkáposztás hús » Gesztenyekocka Kata-féle
» Diós kocka » Csokoládés őszibarackkocka » Citromos kocka » Mandulás csokis kocka
» Apatini káposztás harcsa » Fekete-Erdő kocka » Csokoládés, habos kocka » Káposztás kifli


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.