Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás pacal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg pacal
20 dkg füstölt kolbász
40 dkg savanyú kkáposzta
15 dkg vöröshagyma
5 dkg füstölt szalonna
4 gerezd fokhagyma
2 csípős paprika
1 evőkanál pirospaprika
2 dl vörösbor
só ,e.bors ,babérlevél,majoranna

Elkészítés:
A tisztított pacalt feltesszük főni sóval,majorannával ,babérlevéllel, e.borssal,ha félig megfőtt csíkokra vágjuk.
A szalonna kisütött zsírján megpirítjuk a kockára vágott hagymát,megszórjuk pirospaprikával ,felöntjük kb 2 dl vízzel.Ha felforrt hozzáadjuk a zúzott fokhagymát,és beletesszük a pacalt.Amikor már majdnem kész akkor tesszük hozzá a savanyúkáposztát és a karikára vágott kolbászt.Ízesítjük a fűszerekkel.Vörösborral felöntve készre főzzük.A főzés során elpárolgott vizet menet közben pótóljuk.Az erős paprikával tetszés szerint ízesítjük!
Sós burgonyával tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás csülökragu » Véres pacal » Káposztás malachús » Káposztás sűlt oldalas
» Káposztás oldalas kuktában » Nyers káposztasaláta » Fehér és lilakáposztás » Káposztás lángos
» Káposztás töltött lángos » Vörös káposztasaláta » Tárkonyos pacal -leves » Gyömbéres káposztás csirke
» Nagyikám káposztás húsa » Savanyú káposztás apróhús » Piemontei pacalleves » Különleges káposztasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.