Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás pacal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg pacal
20 dkg füstölt kolbász
40 dkg savanyú kkáposzta
15 dkg vöröshagyma
5 dkg füstölt szalonna
4 gerezd fokhagyma
2 csípős paprika
1 evőkanál pirospaprika
2 dl vörösbor
só ,e.bors ,babérlevél,majoranna

Elkészítés:
A tisztított pacalt feltesszük főni sóval,majorannával ,babérlevéllel, e.borssal,ha félig megfőtt csíkokra vágjuk.
A szalonna kisütött zsírján megpirítjuk a kockára vágott hagymát,megszórjuk pirospaprikával ,felöntjük kb 2 dl vízzel.Ha felforrt hozzáadjuk a zúzott fokhagymát,és beletesszük a pacalt.Amikor már majdnem kész akkor tesszük hozzá a savanyúkáposztát és a karikára vágott kolbászt.Ízesítjük a fűszerekkel.Vörösborral felöntve készre főzzük.A főzés során elpárolgott vizet menet közben pótóljuk.Az erős paprikával tetszés szerint ízesítjük!
Sós burgonyával tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztasaláta majonézzel » Bakonyi pacalleves » Káposztás malachús » Káposztás hús
» Káposztás bab csülökkel » Káposztás-paszuly » Olcsó káposztás rétes » Káposztás nokedli
» Pacalpörkölt » Kel káposztástészta » Velős pacalpörkölt » Káposztás töltött lángos
» Kelkáposztás krumplileves » Pacal gulyás » Káposztás lepény » Sziciliai rakott pacal


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.