Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás pogim recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 közepes fej káposzta,
60 dkg liszt,
1 margarin,
2 tojás,
1,5 dl tej,
5 dkg élesztö,
1,2-2 dl tejföl,
2 kávéskanál só,
cukor az élesztő kelesztéséhez

Elkészítés:
A káposztát úgy dinszteljük, mint a káposztás tésztához szoktuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a tojást, a langyos cukros tejben megfuttatott élesztőt, a sót és a tejfölt. Jól összedolgozzuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, rákenjük a dinsztelt káposzta egynegyedét és hajtogatjuk, 10 percig pihentetjük. A nyújtást, kenést és hajtogatást még kétszer ismételjük, majd kinyújtjuk, tetejét bevagdossuk, tojással megkenjük, és kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben sütjük.


Nagyon kiadós, a családom imádja.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztasaláta paleo módon » Káposztás lepénykék » Káposztás pogácsa 1. » Nagyikám káposztás húsa
» Káposztás kifli » Káposztás bableves » Káposztás csülök » Káposztás virsli tésztában
» Káposztás juhtúrós nokedli » Káposztás lepény » Káposztás lecsó » Káposztás malachús
» Káposztás parasztsaláta » Reszelt káposztasaláta » Káposztasaláta majonézzel » Tormás káposztasaláta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.