Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás tészta gyorsabban és egyszerűbben recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 közepes fej káposzta (kb. 1 kg)
2 teáskanál só
4 ek. napraforgó olaj
1 nagy fej vöröshagyma
10 dkg kolozsvári szalonna
35 dkg tészta
1 ek. disznózsír (ha van, akkor szalonnából kisütött)

Elkészítés:
A káposztát nagyobb kockákra vágjuk, és ledaráljuk a késes aprítógépben. Egy nagy tálba öntjük, sózzuk, hagyjuk állni legalább egy fél órát. Alaposan kinyomkodjuk a levét.
Egy nagy, lapos tepsibe öntjük az olajat, ide pakoljuk a káposztát, a kockára vágott hagymát meg szalonnát. Jól keverjük össze.
Forró sütőbe tolva megpirítjuk. Minél közelebb vagyunk a pirítási idő végéhez, annál gyakrabban nézzünk rá, és kevergessük, nehogy megégjen. Először 20 perc, majd 15, 10, stb.
Közben főzzük ki a tésztát bő, forró, sós vízben. Szűrjük le, de ne öblítsük le hideg vízzel, hanem keverjük hozzá a szalonnazsírt.
Amikor a káposzta szépen megpirult, forgassuk össze a tésztával.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olasz tésztasali » Velencei tésztafánk » Kelt pizzatészta » Tésztasaláta
» Durum - tésztasaláta » Savanyúkáposztás hús » Chilis-édesköményes tészta » Savanyúkáposztás metélt
» Pizzatészta nagyitól » Sonkaszelet sörtésztában » Édes tészta » Házi konyak - egyszerűbben
» Leveles tészta kosárka » Káposztás rúd » Apatini káposztás harcsa » Pita tészta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.