Tutireceptek.hu fejléc

Káposztával töltött marhatekercs recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg marhacomb vagy rostélyos,
1 kg hordókáposzta,
egy kis zsír,
feketebors,
pirospaprika,


Elkészítés:
Két nagyobb szelet marhacombot vagy rostélyost kiklopfolunk. Megborsozzuk, egy picit sózzuk, majd nyers hordókáposztát szórunk rá. Összetekerjük, cérnával megkötjük vagy hústűvel megtűzzük.

A tekercseket forró zsíron alaposan megpirítjuk. Ezután felöntjük egy kevés vízzel, s lassú forralással legalább másfél-két óráig pároljuk - lefedve. A vége felé kevés pirospaprikát szórunk a főzőlébe.

A tűzről levéve néhány percnyi szikkadás után eltávolítjuk a cérnát, illetve a hústűket, és felszeleteljük. A mutatós húskarikákat rizzsel tálaljuk, amelyet meglocsolunk a húslével.


A receptet beküldte: vila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött burgonya tepsiben » Töltött fasírt » Sonkával töltött csirke » Sült, töltött tojás
» Sokadik töltött csirkecomb » Gyors kifli (töltött) » Töltött, rántott gomba » Tonhallal töltött paprika
» Töltött franciakenyér » Almás töltött virsli » Galyasági töltött tojás » Szardellás töltött tojás
» Töltött finom cukkini » Tojással töltött fasírt » Töltött gombafejek rántva » Sajttal töltött alma


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.