Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Káposztával töltött marhatekercs recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg marhacomb vagy rostélyos,
1 kg hordókáposzta,
egy kis zsír,
feketebors,
pirospaprika,


Elkészítés:
Két nagyobb szelet marhacombot vagy rostélyost kiklopfolunk. Megborsozzuk, egy picit sózzuk, majd nyers hordókáposztát szórunk rá. Összetekerjük, cérnával megkötjük vagy hústűvel megtűzzük.

A tekercseket forró zsíron alaposan megpirítjuk. Ezután felöntjük egy kevés vízzel, s lassú forralással legalább másfél-két óráig pároljuk - lefedve. A vége felé kevés pirospaprikát szórunk a főzőlébe.

A tűzről levéve néhány percnyi szikkadás után eltávolítjuk a cérnát, illetve a hústűket, és felszeleteljük. A mutatós húskarikákat rizzsel tálaljuk, amelyet meglocsolunk a húslével.


A receptet beküldte: vila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás töltött kifli » Tojással töltött karalábé » Csirkemájjal töltött tök » Marhahússal töltött pita
» Túróval töltött paradicsom » Tojással töltött húslabdák » Töltött tojás (garnélával) » Töltött tintahal
» Kínai töltött kacsa » Amerikai töltött fasírt » Gesztenyés töltött karaj » Amerikai töltött fasirt 2
» Töltött dagadó 2 » Májkrémes töltött tojás » Töltött hal » Gombás töltött cukkini


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.