Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Káposztával töltött marhatekercs recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg marhacomb vagy rostélyos,
1 kg hordókáposzta,
egy kis zsír,
feketebors,
pirospaprika,


Elkészítés:
Két nagyobb szelet marhacombot vagy rostélyost kiklopfolunk. Megborsozzuk, egy picit sózzuk, majd nyers hordókáposztát szórunk rá. Összetekerjük, cérnával megkötjük vagy hústűvel megtűzzük.

A tekercseket forró zsíron alaposan megpirítjuk. Ezután felöntjük egy kevés vízzel, s lassú forralással legalább másfél-két óráig pároljuk - lefedve. A vége felé kevés pirospaprikát szórunk a főzőlébe.

A tűzről levéve néhány percnyi szikkadás után eltávolítjuk a cérnát, illetve a hústűket, és felszeleteljük. A mutatós húskarikákat rizzsel tálaljuk, amelyet meglocsolunk a húslével.


A receptet beküldte: vila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Andi töltött ostyája » Töltött "bundás" tojás » Túróval töltött szilva » Töltött narancs
» Erdélyi töltött káposzta » Töltött lángos » Töltött gombakosárkák » Sonkával töltött tojás
» Töltött paprika sülfe-főve » Besztercei töltött liba » Töltött káposzta Ági módra » Szerb töltött paprika
» Töltött ananász » Görög töltött paprika » Töltött tojás húsvétra » Töltött csülök hidegen


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.