Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kapros gombaleves mikróban készítve recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 evőkanál margarin
1 kicsi hagyma (8 dkg), aprítva
25 dkg szeletelt gomba (lehetőleg csiperke)
fehérbors
1 húsleveskocka
1 evőkanál liszt
1 csokor kapor, aprítva
2 dl hideg, 5 dl liter meleg víz
1 dl tejföl

Elkészítés:
Az időadatok 500 W-os teljesítményre vonatkoznak.

A margarint 2 literes edényben, fedetlenül, 1,5 perc alatt megolvasztjuk. Belekeverjük a hagymát. Fedetlenül 3 percig pároljuk.
A hagymához adjuk a gombát, borsot és a húsleveskockát. Szorosan lefedve 10 percig főzzük.
A lisztet elkeverjük 2 dl hideg vízzel, és a gombához szűrjük. 2 percig főzzük, majd alaposan megkeverjük, és 2 percre újra a sütőbe tesszük.
A gombához adjuk a kapor 1/4-ed részét és az 5 dl meleg vizet. 5 percig főzzük.
Tálaláskor beleszórjuk a maradék kaprot, tejföllel ízesítjük.

Tanácsok:
Arab étel, jellegzetességét a friss kapor zamata és illata adja.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bögrés süti -mikróban » Sajtos karfiol mikróban » Háromhagymás gombaleves » Gombaleves cérnametélttel
» Citromhabos süti mikróban » Kapros pulykamell » Mákfelfújt mikróban... » Patisszon kaprosan
» Tiramisu piskóta mikróban » Kakaós süti (mikróban) » Kapros túrókrém » Gyors csokisüti mikróban
» Kapros-tejszínes csirke » Kapros csirkeragu-leves » Kapros zöldbabfőzelék » Göcseji gombaleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.