| Kapros juhtúróval töltött csirkemell bacon bundában receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg csirkemell felszeletelve 25 dkg bacon 1 pohár joghurt 3 gerezd zúzott fokhagyma só bors A töltelékhez: 20 dkg juhtúró 2 db tejben áztatott zsemle 1 tojás só bors kapor esetleg pici zsemlemorzsa olívaolaj Elkészítés: A hússzeleteket klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A joghurtot összekeverjük a zúzott fokhagymával, majd a csirkemelleket belenyomkodjuk, és hagyjuk pácolódni egy órát. Addig elkészítjük a tölteléket: a hozzávalókat összekeverjük, a sózással vigyázzunk, mert a juhtúró elég sós. A pácolt csirkemelleket a kiterített baconszeletekre helyezzük, majd ráhalmozunk a töltelékből, feltekerjük, és megtűzzük fogpiszkálóval. Olívaolajjal kikent jénaiba szépen sorban lerakjuk. Letakarjuk alufóliával, 30 percet sütjük előmelegített sütőben, majd levesszük a fóliát, és szépen megpirítjuk. Köretnek reszelt sajttal megszórt burgonyapürét és párolt zöldbabot kínálunk, esetleg őszibarackbefőttet. Tanácsok: A húst előző este be lehet pácolni, és a tölteléket is el lehet készíteni, így másnap már csak össze kell rakni és sütni! A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |