Tutireceptek.hu fejléc

Kapros, lilahagymás krumplisaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
kb 2 kg krumpli
4-5 fej lilahagyma
2 pohár tejföl, (2 x 330g)
1 kanál só, kevés ecet a főzővízbe
2 kanál mustár
1 kanál olíva olaj
1 kávéskanál szárított kapor
őrölt bors ízlés szerint
kevés fokhagyma granulátum

Elkészítés:
A lilahagymát felszeleteltem negyed karikákra, majd bátran besóztam. A meghámozott krumplit sós, enyhén ecetes vízben megfőztem vigyázva, ne főzzem túl. Míg meghűlt, kikavartam az öntetet, ami tejfölből, mustárból, szárított kaporból, kevés extra szűz olíva olajból, sóból, őrölt borsból, fokhagyma granulátumból állt.
Megkóstoltam az öntetet, mert minden új kavarással a krumpli törik, így szerettem volna esztétikai élményt is adni az ízek mellé. Figyeltem arra, hogy a lilahagymát besóztam, így az öntetet enyhébben ízesítettem.
Fontos jól megsaccolni a mártás, és a krumpli arányát, mert utólag elvenni nem tudunk belőle, hozzátenni pedig csak ismételt keveréssel lehet. Szeretem, ha nem úszik a krumpli a mártásban!
A felkarikázott főtt krumplit, és a sózott lilahagymát a mártásba kevertem, és hagytam, hogy összeérjenek az ízek.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tökfőzelék kaprosan » Vendégváró krumplisaláta » Patisszon kaprosan » Kapros-túrós lepény
» Uborka leves kaprosan » Kapros töltött palacsinta » Hideg kapros uborkaleves » Fetás-lilahagymás lepény
» Tejfölös-kapros saláta » Kapros öntet » Kapros cukkinfőzelék » Boros, kapros lazac
» Kapros pulykamell » Kapros csirkeragu-leves » Nyári kapros saláta » Fokhagymás-kapros halfilé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.