Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kapros, lilahagymás krumplisaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
kb 2 kg krumpli
4-5 fej lilahagyma
2 pohár tejföl, (2 x 330g)
1 kanál só, kevés ecet a főzővízbe
2 kanál mustár
1 kanál olíva olaj
1 kávéskanál szárított kapor
őrölt bors ízlés szerint
kevés fokhagyma granulátum

Elkészítés:
A lilahagymát felszeleteltem negyed karikákra, majd bátran besóztam. A meghámozott krumplit sós, enyhén ecetes vízben megfőztem vigyázva, ne főzzem túl. Míg meghűlt, kikavartam az öntetet, ami tejfölből, mustárból, szárított kaporból, kevés extra szűz olíva olajból, sóból, őrölt borsból, fokhagyma granulátumból állt.
Megkóstoltam az öntetet, mert minden új kavarással a krumpli törik, így szerettem volna esztétikai élményt is adni az ízek mellé. Figyeltem arra, hogy a lilahagymát besóztam, így az öntetet enyhébben ízesítettem.
Fontos jól megsaccolni a mártás, és a krumpli arányát, mert utólag elvenni nem tudunk belőle, hozzátenni pedig csak ismételt keveréssel lehet. Szeretem, ha nem úszik a krumpli a mártásban!
A felkarikázott főtt krumplit, és a sózott lilahagymát a mártásba kevertem, és hagytam, hogy összeérjenek az ízek.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplisaláta másképpen » Kapros pulykamell » Tejfölös-kapros saláta » Kapros cukkiniropogós
» Kapros-túrós töltött gomba » Kapros töksaláta » Kapros-tejszínes csirke » Túrós-kapros rakott tészta
» Kapros burgonyaleves » Kapros sajtkoktél » Fokhagymás, kapros uborka » Kapros csirke
» Sajtos krumplisaláta » Krumplisaláta csirkemellel » Kapros uborkaleves » Kapros patisszonfőzelék


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.