Tutireceptek.hu fejléc

Kapros pulykaraguleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
60 dkg csont nélküli felső pulykacomb
0,5 dl olaj
5 dkg póréhagyma
1 közepes szál sárgarépa
15 dkg mirelit zöldborsó
2 dl tejszín
1 ek. liszt

csipetnyi őrölt fehér bors
1 csokor kapor

Elkészítés:
A húst megmossuk, apró kockákra vágjuk. Felmelegítjük az olajat, rátesszük a húst, lepirítjuk. A zöldséget megtisztítjuk, a répát felkockázzuk, a pórét vékony karikákra vágjuk. Hozzáadjuk a húshoz, és rövid ideig, 3-4 percig együtt pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük két és fél liter vízzel. Fél óráig kíméletesen főzzük, majd beletesszük a zöldborsót is. Kevés vízzel habarást készítünk a tejszínből és a lisztből, majd besűrítjük vele a levest. A kaprot folyó vízzel leöblítjük, leszárítjuk és összevágjuk. Beleszórjuk a levesbe, és még 5-6 percig összeforraljuk.
Forrón tálaljuk, egy-egy szál kaporral díszíthetjük.

Tanácsok:
(8 személyre készül)
1 adag 233 kcal


A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros tökpástétom » Tökfőzelék kaprosan » Kapros céklakrémleves » Kapros- juhtúrós nokedli
» Boros, kapros lazac » Kapros csirkemell » Kapros puliszkagolyók » Kapros cukkinfőzelék
» Patisszon kaprosan » Kapros túróslepény » Kapros csirkeragu-leves » Kapros patisszonfőzelék
» Kapros, juhtúrós galuska » Zöldborsós pulykaraguleves » Kapros pulykamell » Kapros halragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.