Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kapros pulykaraguleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
60 dkg csont nélküli felső pulykacomb
0,5 dl olaj
5 dkg póréhagyma
1 közepes szál sárgarépa
15 dkg mirelit zöldborsó
2 dl tejszín
1 ek. liszt

csipetnyi őrölt fehér bors
1 csokor kapor

Elkészítés:
A húst megmossuk, apró kockákra vágjuk. Felmelegítjük az olajat, rátesszük a húst, lepirítjuk. A zöldséget megtisztítjuk, a répát felkockázzuk, a pórét vékony karikákra vágjuk. Hozzáadjuk a húshoz, és rövid ideig, 3-4 percig együtt pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük két és fél liter vízzel. Fél óráig kíméletesen főzzük, majd beletesszük a zöldborsót is. Kevés vízzel habarást készítünk a tejszínből és a lisztből, majd besűrítjük vele a levest. A kaprot folyó vízzel leöblítjük, leszárítjuk és összevágjuk. Beleszórjuk a levesbe, és még 5-6 percig összeforraljuk.
Forrón tálaljuk, egy-egy szál kaporral díszíthetjük.

Tanácsok:
(8 személyre készül)
1 adag 233 kcal


A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tökfőzelék kaprosan » Kapros tésztasaláta » Kapros csirkeraguleves » Kapros-tejszínes csirke
» Kapros túrókrém » Kapros patisszonfőzelék » Kapros burgonyaleves » Kapros túrós krumplisült
» Kapros öntet » Kapros tökpástétom » Tejfölös, kapros hús » Tejfölös kapros lángos
» Tejfölös kapros újburgonya » Kapros, juhtúrós galuska » Kapros csirkeragu-leves » Fokhagymás-kapros halfilé


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.