Tutireceptek.hu fejléc

Karácsonyi mézes, finom puha recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg liszt, 25 dkg porcukor, 25 dkg méz, 1 evőkanál zsír, 2 dkg szalalkáli, 1 dkg szódabikarbóna, 2,5 dl tej, 6 evőkanál sárgabaracklekvár, 2 egész tojás, 1 csomag mézes sütemény fűszerkeverék.1 tojás a tetejét kenni.
10 dkg porcukor és 1 tojásfehérje a mázhoz.

Elkészítés:
80 dkg lisztet összedolgozunk a langyos mézzel a langyos zsírral,a porcukorral, beleütjük a két tojást, hozzáadjuk a baracklekvárt a fűszerkeveréket. A tejet meglangyosítjuk majd egyik felébe feloldjuk a szalalkálit, a másikba a szódabikarbónát.Ezt is beledolgozzuk a tésztába.Kelesztőtálba tesszük és másnap reggelig hideg helyen tartjuk.
Másnap beledolgozzuk a megmaradt 20 dkg lisztetés újjnyi vastagra nyújtjuk. Különböző formákkal kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk, tetejét tojással megkenjük, és előmelegített sütőbe sütjük.
Ha megsült, még forrón bekenjük a tetejét a 10 dkg porcukor és az 1 tojásfehérjéből készült mázzal.
Hagyjuk száradni.

Tanácsok:
3-4 hónapig finom puha marad, ha ugyan addig marad belőle.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézeskalács házikó kerttel » Nagyon finom képviselőfánk » Finom tojásos fasírt » Leveles-sonkás finomság
» Fahéjas mézes teasütemény » Banános finomság » Mézes tekercs » Citromos-mézes szőlőleves
» Finom görhe » Mézes-mustáros pulykamell » Karácsonyi puncs II. » Mézes almahab
» Mézes-sárgarépás muffin » Mézes turmix » Mézes-citromos csirke » Karácsonyi burgonyasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.