Tutireceptek.hu fejléc

Karácsonyi sült pulyka sonkakrémes burgonyával recept

Kategória:


Hozzávalók:
A pulykához:

1 fiatal pulyka (6-8 kg)
20 dkg füstölt bacon

bors

A krumplihoz:

6 nagy főtt krumpli
1 hagyma
fél liter tej
20 dkg füstölt sonka
5 dkg vaj
1 kanál őrölt bazsalikom
1 kanál őrölt petrezselyem
3 kanál sima liszt
só, bors

Elkészítés:
A pulykát dörzsöljük be kívül-belül sóval és borssal, majd borítsuk be a baconnal és kötözzük meg. Ezután süssük meg 220 fokon 50 percig. Ezután vagyük lejjebb a hőmérsékletet 180 fokra, és hagyjuk a sütőben további 3 órára. 2 és fél óra múlva szabadítsuk meg a húst a bacontól, hogy színt kaphasson. Közben készítsük el a krumplit: pirítsuk meg egy serpenyőben a hagymát és a vajat. Pár perc múlva vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a lisztet, majd apránként a tejet. Ezután tegyük vissza a serpenyőt a tűzre és kevergessük. 10 perc múlva tegyük bele a sonkát és a petrezselymet, bazsalikomot. Szeleteljük fel vastag darabokra a krumplit, és egy előre kivajazott tepsibe tegyük, majd öntsük rá a sonkás krémet. Elõre melegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük.


A receptet beküldte: moncsicsi83


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virsli roston, burgonyával » Szalonnás pulykatekercs » Sajtos pulykamellrolád » Thai pulyka/csirkemell
» Szerelmetes pulykafalatok » Pulykaaprólék leves » Karfiolos pulykagolyók » Fokhagymás pulykaragu
» Bazsalikomos pulyka » Pulykaropogós » Angol karácsonyi sütemény » Karácsonyi bájital
» Pulykaragu-leves » Karácsonyi töltött alma » Pulykából készült komplett » Rakott karaj burgonyával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.