| Karácsonyi tiramisu (6 személyre) receptHozzávalók: 25 dkg tehéntúró 25 dkg mascarpone vagy natúr krémtúró 5 ek ásványvíz 1 zacskó vaníliás cukor 5 dkg cukor 5 tk őrölt fahéj 20 dkg mézes tortalap 1 dl mandulalikőr 6 db desszerteskehely díszítéshez: 1 karambola és 12 physalis Elkészítés: A túrót a mascarponéval v.krémtúróval,az ásványvízzel,a vaníliás cukorral,a cukorral és 2tk fahéjjal krémesre keverjük. A mézes tortalapot 6 szeletre vágjuk,majd 2-2 korongot szúrunk ki belőlük. A desszerteskelyhekbe 1-1 mézes korongot helyezünk és összesen 1/2dl likőrrel meglocsoljuk. Ráhalmozunk egy réteg krémet,fahéjjal meghintjük,és újabb réteg krémet halmozunk rá. Ráfektetünk 1-1 mézes korongot,majd a rétegezést megismételjük.Tetejére szórhatunk kevés fahéjat is. Végül adagonként 1-1 szelet karambolával és 3-3 physalisszal díszítjük. Tanácsok: karambola (csillaggyümölcs) physalis (földicseresznye) Mutatos más bogyós gyümölccsel is. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 440 kcal A receptet beküldte: babas Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |