Tutireceptek.hu fejléc

Karácsonyra gesztenyés-almás recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 csomag kész dobostortalap(én rosszul sikerült vizespiskótával csinálom)
2 db gesztenyemassza(ha saját sütésű piskóta akkor 1 db)
1 1/2 kg alma
kevés tejszín vagy vaj a gesztenyéhez,hogy kenhető legyen
kevés fahéj az almához
1-2 evőkanál cukor az almához
citromhéj az almához
étcsokibevonó

Elkészítés:
Az almát meghámozom,magozom és mintha kompótot főznék megcsinálom,de nem öntök rá vizet.Ízesítem,és kanállal villával pépesítem és félreteszem hűlni.A tortalapot megkenem almapéppel-nem baj ha kissé darabos-majd a következő lapot gesztenyével és ráborítom a gesztenyés felével az almával megkentre.Megkenem almával, a következő lapot gesztenyével és megint ráfordítom.Addig csinálom még az alapanyag tart.Kb egy centi vastagon teszem rá az almát fél centi vastagon a gesztenyét.Mikor kész egy éjszakára lesúlyozom,kb egy kilós súllyal.Másnap megkenem a tortabevonóval,és egész gesztenyékkel díszítem.Olyan finom, könnyű, hogy nem lehet abbahagyni.

Tanácsok:
Én csak 1 centi vastag vizes piskótát tudok sütni 5-6 tojásból a nagy lapos gáztepsibe.Ehhez a sütihez pont jó:))A doboslapra jellemző.hogy nem piskótaállagú és nem ázik el.CBA ban lehet kapni.Ha kész lapból készül akkor az össz munkaidő 30 perc

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: leányvirág


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézeske karácsonyra » Kivi torta, karácsonyra » Tojáslikőr karácsonyra » Mézes figurák karácsonyra.
» Gumi süti karácsonyra » Mézes tészta karácsonyra » Mézeskalács karácsonyra » Zserbó (karácsonyra)
» Tiramisu torta karácsonyra » Karácsonyi rumgolyó » Hamis zserbó rolád » Karácsonyi mézeskalács
» Karácsonyi citromos szív » Ünnepi töltött pulyka » Karácsonyi madelein » Bejgli háziasan


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.