Tutireceptek.hu fejléc

Karaj besamelmártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg kicsontozott karaj
6 dkg vaj
4 dkg liszt
2 db tojássárgája
3 dl tej
15 dkg reszelt sajt
0,2 dkg öröltbors
10 dkg zsir
5 dkg vaj
kis szerecsendió


Elkészítés:
A karajt besózzuk és füszerezzük egyben megsütjük
majd kihülés után vékony szeletekre vágjuk,a tejből vajból lisztből besamelmártást készitünk,
tojássárgával 10 dkg sajttal megszorjuk,töröttborssal jól elkavarjuk,a hússzeleteket gazdagon bekenjük a mártással,és egymásmellé rakjuk eredeti formára. A megmaradt mártást ráöntjük,és a reszelt sajtot is rászorjuk.
A vajat apródarabokra vágva megszorjuk és forró sütőben szép pirosra sütjük és tálaljuk


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mustban párolt karaj. » Mustáros karaj » Izes karaj » Sajtos karaj
» Töltött karaj, másképpen » Sajtos-gombás karaj » Karajbatyu » Töltött karaj
» Szabolcsi karaj » Gombás rakott karaj » Lecsós karaj » Karaj bundában
» Rakott karaj katamamamódra » Sajtos sertéskaraj » Sonkás-gombás karaj » Szójaszószos karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.