Tutireceptek.hu fejléc

Karajszeletek ananásszal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 vékonyabb szelet karaj
1 doboz ananász
2 ek. ketchup
2 ek. méz
1 kk. őrölt gyömbér

bors
olaj

Elkészítés:
A karajszeleteket klopfolom, sózom és borsozom, majd egy serpenyőben kevés olajon majdnem készre sütöm. A húst kiszedem, a serpenyőben az apróra vágott ananászt, a mézet, a ketchupot, sót és a gyömbért összekeverem, öntök hozzá az ananász levéből, majd visszateszem a húst és lefedve alacsonyabb hőmérsékleten párolom. Vigyázni kell, nehogy leégjen a méz miatt. Ha nagyon édes az ananász leve, akkor kevesebb, ha nem elég édes, több mézet teszek hozzá. Közben szükség szerint adok hozzá egy kis ananászlevet. Mire elkészül, csak sűrű mártásszerű bevonat legyen az ananászon.

Tanácsok:
Rizzsel tálalom.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemaj ananasszal » Currys szelet ananásszal » Rántott szelet ananásszal » Mustáros karajszeletek
» Sült hús ananásszal » Zöldborsós karajszeletek » Káposzta saláta ananásszal » Gőzölgő malacsült
» Tasakos csirke » Baconba göngyölt csirkemáj » Sajtos pulykamellfilé » Rác burgonya hússal
» Csirkemáj angolszalonnával » Békacomb rántva » Jászsági csirkemáj » Tejfölös husi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.