Tutireceptek.hu fejléc

Karajszeletek ananásszal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 vékonyabb szelet karaj
1 doboz ananász
2 ek. ketchup
2 ek. méz
1 kk. őrölt gyömbér

bors
olaj

Elkészítés:
A karajszeleteket klopfolom, sózom és borsozom, majd egy serpenyőben kevés olajon majdnem készre sütöm. A húst kiszedem, a serpenyőben az apróra vágott ananászt, a mézet, a ketchupot, sót és a gyömbért összekeverem, öntök hozzá az ananász levéből, majd visszateszem a húst és lefedve alacsonyabb hőmérsékleten párolom. Vigyázni kell, nehogy leégjen a méz miatt. Ha nagyon édes az ananász leve, akkor kevesebb, ha nem elég édes, több mézet teszek hozzá. Közben szükség szerint adok hozzá egy kis ananászlevet. Mire elkészül, csak sűrű mártásszerű bevonat legyen az ananászon.

Tanácsok:
Rizzsel tálalom.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült hús ananásszal » Rántott szelet ananásszal » Mustáros karajszeletek » Currys szelet ananásszal
» Zöldborsós karajszeletek » Káposzta saláta ananásszal » Csirkemaj ananasszal » Csirkemájpörkölt, borsóval
» Magyaros rakott káposzta » Göngyölt hús olaszosan » Pulykamell körtével » Bodzabogyós fácán
» Kolozsvári rakott kacsa » Pikáns karaj » Különleges finomság » Borzas szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.