Tutireceptek.hu fejléc

Karaláb főzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
2 fej karaláb, kb fél liter tej, 1 evőkanál liszt, só, cukor, 0,5 dl olaj

Elkészítés:
A karalábokat megpucoljuk és sajtreszelőn lereszeljük. Az olajon megdínszteljük, sózzuk. Ha kezd üveges lenni akkor rászórjuk a lisztet és lassan öntünk rá egy kevés tejet. Folytonosan kevergetés mellett annyi tejet adunk még hozzá amennyit a liszt felvesz. Puhára fözzük és cukrozzuk

Tanácsok:
Én jó édesen szeretem, szerintem úgy az igazi. Sült oldalshoz, vagy bármilyen húshoz kiválló.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: emesecske

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott karalábé karajjal » Hagymafőzelék » Kapros cukkinfőzelék » Burgonya főzelék, másként
» Tejszínes cukini főzelék » Gombával rakott karalábé » Spárgafőzelék » Mindenfélés főzelék
» Patiszonfőzelék » Finomfőzelék (szerintem) » Majorannás burgonyfőzelék » Fejessaláta-főzelék
» Kelbimbófőzelék » Tejfölös karalábé leves » Karalábés tészta (Olcsó), » Céklafőzelék


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.