Tutireceptek.hu fejléc

Karalábéleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
80 dkg karalábé,
40 dkg vöröshagyma,
10 dkg fokhagyma,
3 csokor petrezselyem,
15 dkg vaj,
6 dkg kristálycukor,
2 dl tejföl,
só, bors.

Elkészítés:
A vajat habzásig hevítjük, és pirítani kezdjük rajta a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott karalábét, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint cukrozzuk, valamint hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát és a finomra vágott petrezselymet. Néhány percig együtt pirítjuk az egészet, és felöntjük annyi vízzel, hogy a karalábét teljesen ellepje.
Felforraljuk, majd ettől számítva 20- 25 percig gyöngyözve forraljuk. A tejfölt simára keverjük, és ezzel habarjuk be a levest. néhány percig főzzük még, majd forrón tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes karalábéleves » Magyaros karalábéleves » Sajtos karalábéleves » Izletes karalábéleves
» Zöldhagymás karalábéleves » Tejfölös karalábéleves » Perzsa joghurtleves » Sajtos búzagaluska leves
» Zöldséges árpagyöngyleves » Mustáros meggyleves » Kapros-túrós cukkinileves » Hamis gulyásleves
» Babgulyás » Suhantott leves » Zöldbableves » Zabpelyhes húsgombócleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.