Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Karalábéleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
80 dkg karalábé,
40 dkg vöröshagyma,
10 dkg fokhagyma,
3 csokor petrezselyem,
15 dkg vaj,
6 dkg kristálycukor,
2 dl tejföl,
só, bors.

Elkészítés:
A vajat habzásig hevítjük, és pirítani kezdjük rajta a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott karalábét, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint cukrozzuk, valamint hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát és a finomra vágott petrezselymet. Néhány percig együtt pirítjuk az egészet, és felöntjük annyi vízzel, hogy a karalábét teljesen ellepje.
Felforraljuk, majd ettől számítva 20- 25 percig gyöngyözve forraljuk. A tejfölt simára keverjük, és ezzel habarjuk be a levest. néhány percig főzzük még, majd forrón tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös karalábéleves » Tejszínes karalábéleves » Magyaros karalábéleves » Izletes karalábéleves
» Zöldhagymás karalábéleves » Sajtos karalábéleves » Zöldborsó leves » Jégbe hűtött almaleves
» Jókai bableves » Sajtleves hideg napokra... » Könnyű salátaleves » pacal leves
» Földieperkrém leves » Piros leves » Tejszínes csirkeragu leves » Fokhagymakrémleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.