Tutireceptek.hu fejléc

Karalábéleves húsoscsonttal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg karajcsont
4 fej zsenge karalábé
2 dkg füstölt szalonna
1 kis fej vöröshagyma
1 dl tejföl
1/2 csomó zöldpetrezselyem
1 evőkanál liszt
só, őrölt bors

a galuskához:
1 tojás
2-3 evőkanál búzadara
1/2 csomó zöldpetrezselyem
késhegynyi kurkuma
csipetnyi sütőpor
csipetnyi só

Elkészítés:
A kis kockákra vágott szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított, apróra vagdalt hagymát és üvegesre pároljuk. Egy kevés vízzel felengedjük, majd beletesszük a kisebb darabokra vágott karajcsontot, sóval meg őrölt borssal fűszerezzük és lefedve, kis lángon fél puhára főzzük.
Ezután hozzáadjuk a megtisztított, kis kockákra vágott karalábét meg a finomra vágott zöldpetrezselymet, és együtt puhára főzzük.
Közben a hozzávalókból elkészítjük a galuskatésztát.
Kb. 15 percig állni hagyjuk, majd kiskanállal beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe, és kb. 20 percig kis lángon tovább főzzük.
Végül a csontokat kiemeljük a levesből, lefejtjük róla a húst és apró darabokra vágva visszatesszük a levesbe.
A tejfölben simára kevert liszttel behabarjuk. Jól összeforraljuk és melegen tálaljuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos karalábéleves » Zöldhagymás karalábéleves » Izletes karalábéleves » Tejszínes karalábéleves
» Karalábéleves » Tejfölös karalábéleves » Magyaros karalábéleves » Csibe becsinált leves
» Szalonnás sajtleves » Vörösboros csülökgulyás » Krémes gyümölcsleves » Szalonnás sárgaborsóleves
» Sárgaborsó krémleves » Gombás hablepény » Húsleves húsgombóccal » Görög gyümölcsleves3.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.