Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Karalábés-burgonyás csirkemell recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
60 dkg burgonya
40 dkg karalábé
80 dkg csirkemell
2,5 dl főzőtejszín
15 dkg sajt
2 ek. vaj
2 ek. liszt
szerecsendió
só, fehérbors

Elkészítés:
A burgonyát, karalábét megpucoljuk, apró kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, a levéből félreteszünk 3 dl-t.
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A húst félretesszük és a visszamaradt zsíradékban a vajat felforrósítjuk, meghintjük a liszttel, majd ha kicsit megpirult hozzáöntjük a 3 dl zöldséglevet és a főzőtejszínt.
Ezt a mártást ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, alulra tesszük a krumpli-karalábé keverékét, rárakjuk a húst, majd meglocsoljuk a mártással. Tetejére sajtot reszelünk. 30 perc alatt készre sütjük.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: toncsimimi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell sajttal » Csirkemell gombamártással » Cukkinis csirkemell 2. » Török csirkemell saláta
» Töltött csirkemell » Gombás csirkemell 2 főre » Fűszeres rántottcsirkemell » Márványsajtos csirkemell
» Csirkemelltekercs » Kapros-túrós csirkemell » Avokádós csirkemell » Natúr sült csirkemell
» Mézes banános csirkemell » Gyümölcsös csirkemell » Gyors sajtos csirkemell » Fetával töltött csirkemell


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.