| Karamellás amerikai palacsinta gyümölcsökkel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1.5 dl tej 2 db tojás 1 db tojásfehérje 40 g vaj (olvasztott) 1 ek méz 20 g porcukor 200 g finomliszt 1 csomag sütőpor 250 g mascarpone 1 db tojássárgája 1 ek cukor 1 ek méz 4 teáskanál sárgabaracklekvár 1 teáskanál cukor (ízlés szerint) 50 g vaj 1 db alma 1 db körte 2 db őszibarack Elkészítés: Töltsük egy tálba a tejet, az egész tojásokat, az olvasztott vajat, a mézet, a cukrot, a lisztet és a sütőport, majd robotgéppel keverjük simára. A sütés előtt verjük lágy habbá a fehérjét, és keverjük a tésztába.Egy kevés olajjal forrósítsuk fel a serpenyőt (csak az első adagnál olajozzuk ki, és akkor a többi szép kerek lesz), majd csurgassunk a közepére egy fél merőkanál tésztát. 1 percen belül kis buborékok jelennek meg a felszínen, ekkor forgdítsuk meg. A karamellhez olvasszuk fel a cukrot, majd dobjuk bele a vajdarabkákat. Nem kell keverni, inkább csak körkörösen rázzuk össze! Majd a hámozott és gerezdekre vágott gyümölcsöket forgassuk bele!A krémhez verjük habosra a sárgáját a cukorral, adjuk hozzá a mascarponét, egy kis mézet, és keverjük simára.Ha a palacsinta és a szósz kihűlt, rétegezzük a hozzávalókat: palacsinta, krém, gyümölcsök. A tetejére egy kis karamellöntet és már kész is! Nem nagy mutatvány! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Mildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |