Tutireceptek.hu fejléc

Karamelles almatorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg liszt
20 dkg margarin
1 evőkanál porcukor
csipetnyi só
1 tojássárgája
víz
kevés vaj
15 dkg kristálycukor
Alma

Elkészítés:
A 25 dkg lisztet, 15 dkg margarinnal, 1 evőkanál porcukorral, csipetnyi sóval elmorzsoljuk, majd összegyúrjuk egy tojássárgájával és annyi vízzel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. A kapott tésztát fél óráig hideg helyen pihentetjük.
Közben sárgára pirítunk 10 dkg kristálycukrot, és egy gyengén kivajazott tortaformába öntjük úgy, hogy az oldalait is bevonja. Ha a karamell megdermedt, a formát 3/4 részéig megtöltjük hámozott, kimagvalt és vékony szeletekre vágott almával, megszórjuk kristálycukorral, rámorzsolunk 4-5 dkg margarint és befedjük a kinyújtott tésztával.
Ezután forró sütőben kb. fél óráig sütjük, majd tálra borítjuk úgy, hogy a tészta alulra, az alma felülre kerüljön. A pirított cukor sütés közben karamell réteggel vonja be az almát. Melegen és hidegen egyaránt finom.


A receptet beküldte: Edcsa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bécsi almatorta2 » Mézes almatorta » Almatorta sütés nélkül » Vaníliakrémes almatorta
» Túrós almatorta » Almatorta zamatos öntettel » Sütés nélküli almatorta » Amerikai almatorta
» Gesztenyés almatorta » Brüsszeli almatorta » Francia almatorta 2. » Nagyanyó almatortája
» Konyakos almatorta » Svéd almatorta » Almatorta 2 » Boros almatorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.