Tutireceptek.hu fejléc

Karfiol-brokkoli krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 dkg brokkoli
20 dkg karfiol
30 dkg burgonya
15 dkg sárgarépa
1 közepes fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek. olaj
l l tyúkhúsleves (kockából)
2 dl tej

bors
szerecsendió
4 kk. tejföl
1/4 piros húsú paprika

Elkészítés:
A brokkolit és a karfiolt megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A burgonyát, sárgarépát, hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a burgonyát és a répát karikákra, a hagymát finomra vágjuk.
Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és az áttört fokhagymát, rádobjuk a burgonyát és a sárgarépát, élénk tűzön 1 percig pirítjuk. Felöntjük a húslevessel, beletesszük a brokkolit és a karfiolt, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön az egészet vajpuhára főzzük (kb. 50 perc).
4-4 apró brokkoli- és karfiolrózsát kiemelünk a levesből a díszítéshez, a többit botmixerrel krémmé zúzzuk. Hozzáadjuk a tejet, ízlés szerint sót, borsot és frissen reszelt szerecsendiót, még egyszer felforraljuk. Tálaláskor mélytányérba szedjük, majd "tejfölcirmokkal", a félretett brokkoli- és karfiolrózsákkal, valamint az apróra felkockázott paprikával díszítjük.

Tanácsok:
Mélyhűtött brokkoliból és karfiolból is készíthetjük.
1 adag: 225 kcal


A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karottakrémleves » Hagymakrémleves » Finom krémleves sütőtökből » Narancsos karottakrémleves
» Kelkáposzta krémleves » Sajtos brokkoli krémleves » Diétás zellerkrémleves » Tejszínes málnakrémleves
» Cukkinikrémleves » Petrezselyem krémleves » Diós szárnyas-krémleves » Tejszínes sajtkrémleves
» Hideg eperkrémleves » Karfiol-brokkolipüré » Rizses krémleves » Sárgabarack krémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.