Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Karfiol paradicsomos öntettel recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 nagy tisztított karfiol,
1/2 kg kimagozott paradicsom,
késhegynyi csípős pirospaprika,
1 ek. finomra vágott zellerlevél,
1 csipet cukor,
só,
1 1/2 ek. vaj,
1 ek. liszt,
1/2 tcs. reszelt sajt.

Elkészítés:
Keverőgépben keverjük jól össze a paradicsomot, pirospaprikát, zellert, cukrot és sót. Közben készítsünk világos rántást a vajból és a lisztből. A paradicsomos pépet keverjük össze a rántással, és lassú tűzön forraljuk fel. Főzzük meg a karfiolt sós vízben. A főtt karfiolt tegyük tűzálló edénybe. Öntsük le a paradicsomos mártással, tegyük közepesen meleg sütőbe, és süssük 15-20 percig. Vegyük ki, szórjuk be a sajttal, és süssük, amíg a sajt pirulni nem kezd.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paradicsomos bab » Karfiol leves - diétásan » Finom sajtos karfiol » Sonkás juhtúrós karfiol
» Karfiolkeksz » Sertésborda karfiollal » Paradicsomos cukkini » Szalonnás karfiol
» Karfiolos palacsinták » Paradicsomos római rizs » Töltött karfiol » Rántott karfiolfasírt
» Aranysárga karfioltekercs » Paradicsomos pite » Karfiol fasírt. » Karfiolos-sajtos puffancs


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.