Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Karfiolfőzelék egészségesen recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg karfiol, 10 deka vaj, 8 deka liszt, só, petrezselyemzöldje, 2 deci édes tejföl, 2 tojás.

Elkészítés:
A karfiolt apróra vagdaljuk, vagy szétszedjük, annyi sós vízzel fõzzük puhára, hogy éppen ellepje. Ha megfõtt, leszűrjük és 10 deka vajból és 8 deka lisztbõl világos rántást készítünk. A petrezselyemzöldjét is hozzáadjuk, feleresztjük a karfiol levével, de vigyázzunk, nehogy híg legyen, mert a karfiol leve legtöbbször több, mint szükséges. Végül a 2 deci tejfölt a 2 tojás sárgájával elkeverjük s azt is belekeverjük, ha nincs édes tejfölünk, vagy tejet vagy tejszínt adhatunk hozzá a tejföl helyett. De tejbõl 4 deci szükséges.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Tundibundy

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolfőzelék » Kókuszgolyó egészségesen 2 » Kókuszgolyó egészségesen 1 » Rántott hús egészségesen
» Magyaros zöldbab főzelék » Tejszínes Endívia » Spenót franciásan » Spenótos burgonyafőzelék
» Szilvaszósz » Spanyol burgonyafőzelék » Főzelék kínai kelből » Csípős szósz
» Tökfőzelék kaprosan » Kapros zöldbabfőzelék » Angolos főzelékek » Spenót tükörtojással


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.