Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Karfiolmuszaka recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
10 személyre
1 kg karfiol,
sós víz,
zsiradék a forma kikenéséhez

Töltelék:
8 dkg zsiradék,
8 dkg vöröshagyma,
1 gerezd foghagyma,
60 dkg darált
sertés-vagy borjúhús,
só,
bors,
szerecsendió,
petrezselyemzöld.

Öntet: 3 db tojás, 2 dl tejföl,

Bundához: 10 dkg liszt, 3 db tojás, étolaj a sütéshez

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira bontjuk, és sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük.
Megmártjuk lisztben és tojásban, olajban kisütjük.
A formát kikenjük zsírral,
belerakunk egy sor karfiolt, erre egy sor tölteléket, megismételjük és betakarjuk a
maradék karfiollal, tetejét leöntjük a mártással, majd sütőben átsütjük.

Töltelék: Apróra vágott vöröshagymát zsiradékon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra
darált húst és a zúzott fokhagymát, együtt megpirítjuk, meghintjük sóval és
borssal, szerecsendióval és petrezselyemmel. Felöntjük vizzel v. csontlével, és 20
percig pároljuk.

Öntet: A tejfölben elkeverjük a három tojássárgáját. Besamellel is leönthetjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Újburgonya meggyszósszal » Juhtúrós padlizsánkrém » Sonkás-turó felfujt » Hagymás bab
» Tepsis sajtos krumpli » Rakott egyveleg » Mexikói csirke » Görög tepsis burgonya
» Brokkoli Mornay mártással » Muszaka burgonyapéppel » A legjobb túrófánk » Diétás rakottkrumpli.
» Csírás galuska » Töki pompos1 » Mindent bele, úgy kell azt! » Juhtúrós-tejfölös burgonya


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.