Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Karfiolos csirkemell recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 kicsi csirkemellfilé
1 nagy fej karfiol
5 dl tej
2 kanál liszt
vaj
sok reszelt sajt
delikát

bors

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedem, alaposan megmosom és delikáttal ízesített vízben roppanósra főzöm. Amíg a karfiol fő a csirkemelleket vékony szeletekre vágom, sózás, borsozás után egy kevés olajban mindkét oldalát elősütöm.
Elkészítem a besamelmártást: egy púpozott evőkanálnyi vajat felolvasztok, rászórom a lisztet, majd apránként hozzáöntöm a tejet és sűrűsödésig folyamatosan keverem. Egy hőálló tálba beleteszem a kisütött husikat, rózsáival felfele rászedem a karfiolokat, majd a tetejére öntöm a mártást ügyelve arra, hogy mindenhová jusson belőle. Alaposan megszórom reszelt sajttal, és aranybarnára sütöm.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Parmezános csirkemell 1. » Paplanos csirkemell » Borzas csirkemell U1 » Csirkemell citrommártásban
» Csirkemell Mérő módra » Őszibarackos csirkemell » Ördögi csirkemell » Banános-baconos csirkemell
» Baconszalonnás csirkemell » Almás csirkemellfilé » Illatos omlós csirkemell » Borsos sajtos csirkemell
» Sajtos csirkemell filé » Cordon bleu csirkemell » Sonkás-karfiolos tészta » Csirkemelles húspogácsa


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.