Tutireceptek.hu fejléc

Karfiolos csirkemell recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 kicsi csirkemellfilé
1 nagy fej karfiol
5 dl tej
2 kanál liszt
vaj
sok reszelt sajt
delikát

bors

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedem, alaposan megmosom és delikáttal ízesített vízben roppanósra főzöm. Amíg a karfiol fő a csirkemelleket vékony szeletekre vágom, sózás, borsozás után egy kevés olajban mindkét oldalát elősütöm.
Elkészítem a besamelmártást: egy púpozott evőkanálnyi vajat felolvasztok, rászórom a lisztet, majd apránként hozzáöntöm a tejet és sűrűsödésig folyamatosan keverem. Egy hőálló tálba beleteszem a kisütött husikat, rózsáival felfele rászedem a karfiolokat, majd a tetejére öntöm a mártást ügyelve arra, hogy mindenhová jusson belőle. Alaposan megszórom reszelt sajttal, és aranybarnára sütöm.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Füstölt sajtos csirkemell » Mandulás csirkemell » Kukoricás csirkemellcsik » Szilvás csirkemelltekercs
» Finom csirkemell » Thai zöldséges-csirkemell » Sajttal sült csirkemell » Tojásban pácolt csirkemell
» Kapros csirkemell » Lecsós csirkemell » Almás-tejszínes csirkemell » Gombás csirkemellfilé
» Mézes-naracsos csirkemell » Meggyes, sajtos csirkemell » Tojásos-kapros csirkemell » Fűszeres csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.