Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Karfiolos hamis vesevelő recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg karfiol
1 vöröshagyma
5 dkg zsír/olaj
6 tojás
só, pirospaprika, majoránna

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát zsírban megfonnyasztjuk, meghintjük pirospaprikával, egy csipet majoránnával, és föleresztjük 2-3 evőkanál vízzel. A rózsáira szedett, jól megmosott karfiolt a hagymás, paprikás zsírban - mindig egy kevés vizet öntve alá - puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.
Tálalás előtt ráütjük a tojásokat, óvatosan elkeverjük, hogy a karfiol ne törjön össze, megsózzuk, és addig hagyjuk a tűzön, amíg a tojás rántottaszerű nem lesz.

Tanácsok:
Cékla- vagy fejes salátát adhatunk mellé.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis marcipán 2. » Kishamis » Karfiolos pulykagolyók » Hamis májgaluska
» Karfiolos hús » Petrezselymes hamis fasírt » Hamis majonéz » Sonkás-karfiolos tészta
» Hamis túrósrétes » Hamis túrós rakott tészta » Hamis rétes túróval » Hamis rántott csirkecombok
» Hamis mézes » Hamis rétes » Hamis Eszterházy golyók » Hamis marcipán 3.


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.