Tutireceptek.hu fejléc

Karfiolos rakott csirkemell franciásan recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 közepes db karfiol
50 dkg csirkemell filé
600 g tejföl
25 dkg sajt
4 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
4 ek napraforgó olaj
8 ek zsemlemorzsa
2.5 l víz (a karfiol főzéséhez)

Elkészítés:
Először feltesszük főzni egy nagy edénybe, sós vízbe a karfiolt, rózsáira szedve.
Közben a csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, és besózzuk.
A tejfölt összekeverjük a 4 gerezd zúzott fokhagymával és egy kis sóval.
Olajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát.
Ha a karfiol megpuhult (vigyázz, nehogy túl puha legyen, mert akkor később nagyon szétesik), a rózsákat átforgatjuk a prézliben.
Egy nagy tepsit vagy üvegedényt kikenjük a vajjal, és belerakunk egy réteg csirkemellet. Meglocsoljuk egy kis fokhagymás tejföllel, majd rárakunk egy réteg prézlis karfiolt, majd megint tejfölt és egy adag reszelt sajtot. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg van az alapanyagokból úgy, hogy a végén a tetején jó sok sajt legyen.
Előmelegített sütőben kb. 20 percig készre sütjük (akkor jó, ha szép aranybarna lesz a sajt a tetején).


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csípős csirkemell csíkok » Sajtos csirkemell filé » Citromos rakottas » Rakott zeller
» Csirkemell Hawaii módra » Kolozsvári rakott kacsa » Bacon-ös rakott csirkemell » Karfiolos sajtleves
» Csirkemell zöldségágyon » Rakott sárgarépa » Mozzarellás csirkemell » Syl rakott krumplija
» Zsemlés rakott túró » Rakott húsos rizs » Gombás csirkemellfilé » Hamis sonkás rakott tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.