Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Karfiolpüré recept

Kategória:


Hozzávalók:
* 1 karfiol
* só
* tej
* víz
* kevés vaj
* tejszín
* ételízesítő

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, és a torzsáját kivágjuk, hogy csak egészen zsenge szárai maradjanak. A karfiolrózsákat megmossuk, és forró tejes, sós vízbe tesszük. 15 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, és egy botturmix segítségével pépesre daráljuk. Hozzáadunk kb. 2 evőkanál puha vajat és 1-2 evőkanál tejszínt. Konyhai robotgéppel habosra keverjük, megszórjuk egy kis ételízesítővel, és forrón tálaljuk.

Tanácsok:
Finom bébi papi és egyszerű.
Bármilyen hús, főtt vagy grillezett virsli illik hozzá,ha a baba már nagyobb.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: pingumaci


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolpüré (update1) » Karfiolpüré-leves » Póréhagymás karfiolpüre » Petrezselymes karfiolpüré
» Kajszibarackos rizstorta » Tejbeárpa » Tejberízs - tej nélkül » Tejserkentő
» Gyümölcsös joghurthab » Rizspelyhes banán » Paradicsomos karfiol » Zöldbabpüré csirkehússal
» Cukkini-krumpli-banán » Őszibarack-alma-banán » Cékla-banán-őszibarack » Spenót pulykamellel


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.