Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Karfiolpüré recept

Kategória:


Hozzávalók:
* 1 karfiol
* só
* tej
* víz
* kevés vaj
* tejszín
* ételízesítő

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, és a torzsáját kivágjuk, hogy csak egészen zsenge szárai maradjanak. A karfiolrózsákat megmossuk, és forró tejes, sós vízbe tesszük. 15 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, és egy botturmix segítségével pépesre daráljuk. Hozzáadunk kb. 2 evőkanál puha vajat és 1-2 evőkanál tejszínt. Konyhai robotgéppel habosra keverjük, megszórjuk egy kis ételízesítővel, és forrón tálaljuk.

Tanácsok:
Finom bébi papi és egyszerű.
Bármilyen hús, főtt vagy grillezett virsli illik hozzá,ha a baba már nagyobb.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: pingumaci


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolpüré (update1) » Póréhagymás karfiolpüre » Petrezselymes karfiolpüré » Karfiolpüré-leves
» Csicsóka-banán főzelék » Sütőtök főzelék » Baba-banánturmix » Rizspelyhes banán
» Gyümölcsös joghurthab » Őszibarack-krumpli-banán » Almaszósz csirkehússal » Cékla-krumpli-alma
» Őszibarack-alma-banán » Sütőtökpüré csirkemellel » Baba uzsonnája » Cukkinis főzelék


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.