Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kati néni vargabélese recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 kg. tehéntúró,
600 gr. Gyermelyi cérnametélt,
4 db. tojás,
20 dkg. porcukor,
2 csg vaniliás cukor,
50 gr. teavaj,
citrom aroma ízlés szerint pár csepp,
4 evőkanál búzadara,
1 csg. réteslap,
1 dl. 12%-os tejföl,
1/2 dl. olaj,

Elkészítés:
A tésztát bő forrásban lévő enyhén sós vízben kifőzöm, majd leszűröm, és egy nagyobb tálba teszem, hagyom kihülni.
A tojás sárgáját, a porcukorral és a vaniliás cukrokkal citrom aromával, habverőgép segítségével, habosra keverem.
A tojásfehérjéket kemény habbá verem és az előző masszához adom, ezután a túrót is összekeverem velük, az olvasztott vajjal, a búzadarával együtt.
Végül az egészet hozzáadom a kifőtt, kihült cérnametélthez és fakanállal óvatosan az egészet összedolgozom.

Egy nagy tepsit veszek elő, közben a sütőt előmelegítem. A tepsi aljába egyenként lerakom a réteslapok felét úgy, hogy mindegyiknek a tetejét megkenem olajos tejföllel. A felső rész teteje is ugyanígy bekenve legyen.
Ezután a túrós, tésztás masszát rá rakom a réteslapra. Elsimítom az egészet a tepsiben, és a tetejére a réteslapok másik felét az előzőek szerint rárakom.

Ezután az előmelegített forró sütőben(ha van akkor + 200°C hőlégkeveréses villanysütőben) kb. 40 percig, amig a teteje világospiros(világosbarna)nem lesz, megsütöm.
Ha elkészült, a sütőből kivéve a kész tészta tetejét porcukorral megszórom.
Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: négyLM


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Andland / Vargabélese » Vargabélesem » Napraforgó 2 » Virsli pongyolában
» Kemencés lángos » Cheddar sajtos makaróni » Csirkés levelestészta » Ravioli all'italia
» Aludtejes prósza » Leveles tészta kosárka » Amerikai almás palacsinta » Spagettiropogós
» Rakott juhtúrós laska » Tegnap esti sikervacsi » Baconnal töltött lángos » Zabos epres palacsinta


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.