| Kati néni vargabélese receptTésztafélék Hozzávalók: 1 kg. tehéntúró, 600 gr. Gyermelyi cérnametélt, 4 db. tojás, 20 dkg. porcukor, 2 csg vaniliás cukor, 50 gr. teavaj, citrom aroma ízlés szerint pár csepp, 4 evőkanál búzadara, 1 csg. réteslap, 1 dl. 12%-os tejföl, 1/2 dl. olaj, Elkészítés: A tésztát bő forrásban lévő enyhén sós vízben kifőzöm, majd leszűröm, és egy nagyobb tálba teszem, hagyom kihülni. A tojás sárgáját, a porcukorral és a vaniliás cukrokkal citrom aromával, habverőgép segítségével, habosra keverem. A tojásfehérjéket kemény habbá verem és az előző masszához adom, ezután a túrót is összekeverem velük, az olvasztott vajjal, a búzadarával együtt. Végül az egészet hozzáadom a kifőtt, kihült cérnametélthez és fakanállal óvatosan az egészet összedolgozom. Egy nagy tepsit veszek elő, közben a sütőt előmelegítem. A tepsi aljába egyenként lerakom a réteslapok felét úgy, hogy mindegyiknek a tetejét megkenem olajos tejföllel. A felső rész teteje is ugyanígy bekenve legyen. Ezután a túrós, tésztás masszát rá rakom a réteslapra. Elsimítom az egészet a tepsiben, és a tetejére a réteslapok másik felét az előzőek szerint rárakom. Ezután az előmelegített forró sütőben(ha van akkor + 200°C hőlégkeveréses villanysütőben) kb. 40 percig, amig a teteje világospiros(világosbarna)nem lesz, megsütöm. Ha elkészült, a sütőből kivéve a kész tészta tetejét porcukorral megszórom. Jó étvágyat! Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: négyLM Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |