Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kávés fánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta

6 dkg Rama
1 csipet só
15 dkg rétesliszt
4 tojás
1 kk sütőpor
Töltelék

3 dl tejszín
10 dkg étcsoki
10 dkg tejcsoki
10 dkg Rama
1,5 kk nescafé
Öntet

20 dkg porcukor
3 ek narancslé
1 késhegynyi vanília
1 késhegynyi őrölt fahéj
A tepsihez

zsiradék pl. sütőmargarin

Elkészítés:
A tésztához 2,5 dl vizet, a Ramát és a sót felforraljuk. A lisztet állandóan kevergetve beleszórjuk, majd takaréklángon addig verjük, amíg a tészta az edény falától egy gombócban el nem vált. Tálba rakjuk, és beledolgozzuk a tojásokat és a sütőport. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, 2 tepsit kikenünk zsiradékkal pl. sütőmargarinnal, és liszttel megszórunk. A tésztát nagy, csillagcsőrű habzsákba töltjük, és a tepsikbe, egymástól kb 10 cm távolságra hosszú csíkokat formázunk, majd kb 30 percig sütjük, félbevágjuk és hagyjuk hűlni. A tejszínt, a tortabevonókat és a Ramát, valamint a kávét vízfürdőn felolvasztjuk. Lefedve 3 órára hideg helyre tesszük, majd a krémet habosra verjük, a fánkok alsó felére simítjuk, és a másik felüket ráborítjuk. A porcukrot, narancslevet, vaníliát meg a fahéjat alaposan kikeverjük, és a fánkok tetejére öntjük.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kávés ír krémlikőr » Kávés tekercs » Kávés keksz golyók » Habos kávés szelet
» Update 1 Kávés madártej » Rumos, diós, kávés szelet » Kávés-szelet » Amerikai-kávés muffin
» Kávés muffin » Tejszínes-kávés csók » Kávés-kakaós torta » Kávés-fahéjas túrótorta
» Kávés palacsintatöltelék » Kávés fatörzs » Diós, rumos, kávés szelet » Kávés krémes


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.