Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kávés – marcipános keksz szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
15 dkg cukor
150 ml presszókávé
1 tk vaníliakivonat
50 ml tej - lehet több is kell
25 dkg vaj
50 dkg marcipán
pár csepp piros ételszínező

Elkészítés:
A tejet, a cukrot és a kávét addig melegítjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad, ezután hozzáadjuk a vajat és összeforraljuk.

A kávés szószt a kekszre öntjük és alaposan összegyúrjuk. ( ha szükséges adjunk hozzá még langyos tejet )

A masszát kétfelé osztjuk, az egyik felét egy kb 20 x 20 - as méretű folpackkal kibélelt formába nyomkodjuk.

A marcipán massza 3 / 4 - ét porcukros felületen kinyújtjuk és rásimítjuk a kekszes rétegre, majd betakarjuk a megmaradt kekszes masszával.

A maradék marcipánt kevés ételszínezővel összegyúrjuk, porcukros felületen kinyújtjuk és ráhelyezzük a kekszes rétegre. A tetejét egy kés élével megcifrázzuk és pár órára hűtőbe tesszük dermedni.

Kávészem alakú csokoládéval díszítjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsös sertésszeletek » Kekszkrémes lúdláb » Zserbószelet (kiadós) » Szilvás szelet (update 1)
» Borzas sertésszelet » Sült baunty szelet » Babapiskótás krémes szelet » Almás-vaníliás szelet
» Kedvenc mozart szeletem » Bounty szelet 2. » Tejszelet » Bounty-szelet
» Tangó szelet » Töltött keksz II. » Meggyes zebraszelet » Lecsós tarja szelet


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.