Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kávés – marcipános keksz szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
15 dkg cukor
150 ml presszókávé
1 tk vaníliakivonat
50 ml tej - lehet több is kell
25 dkg vaj
50 dkg marcipán
pár csepp piros ételszínező

Elkészítés:
A tejet, a cukrot és a kávét addig melegítjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad, ezután hozzáadjuk a vajat és összeforraljuk.

A kávés szószt a kekszre öntjük és alaposan összegyúrjuk. ( ha szükséges adjunk hozzá még langyos tejet )

A masszát kétfelé osztjuk, az egyik felét egy kb 20 x 20 - as méretű folpackkal kibélelt formába nyomkodjuk.

A marcipán massza 3 / 4 - ét porcukros felületen kinyújtjuk és rásimítjuk a kekszes rétegre, majd betakarjuk a megmaradt kekszes masszával.

A maradék marcipánt kevés ételszínezővel összegyúrjuk, porcukros felületen kinyújtjuk és ráhelyezzük a kekszes rétegre. A tetejét egy kés élével megcifrázzuk és pár órára hűtőbe tesszük dermedni.

Kávészem alakú csokoládéval díszítjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kávés madártej (Update1) » Nápolyi szelet (grillázs) » Pikáns, szeletben sült hús » Vasutas szeletek
» Barackos csíkos szelet » Üdítő szelet » Rubin-szelet » Keksztekercs II.
» Sertésszelet kelbimbóval » Natúr szelet újkrumplival » Túrós keksz egyszerűen » Sárga krémes kekszkocka
» Zserbószelet (kiadós) » Viki-szelet » Sajtos szeletkék » Málnás keksz


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.