| Kaviáros tojás receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 1 kígyóuborka 6 tojás 5 dkg vaj 1 evőkanál szardellapaszta 2 dkg dióbél fél citrom leve 3 dl joghurt 1 csokor kapor piros kaviár olívaolaj só, őrölt fehérbors Elkészítés: A kígyóuborkát lereszeljünk, sózzuk, állni hagyjuk. A keményre főzött, lehűtött tojásokat megpucoljuk és hosszában kettévágjuk. A sárgájukat egy tálban összekeverjük a vajjal, a szardellapasztával, sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított diót és a fél citrom levét. Az uborkát kicsavarjuk, összekeverjük a joghurttal, a finomra vágott kaporral, őrölt borssal, olívaolajjal. A salátát tálra tesszük, ráültetjük a tojásfehérjéket és belekanalazzuk a szardellás-tojásos masszát. A tetejét kaviárral díszítsük és kínálásig tegyük a hűtőbe. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |