Tutireceptek.hu fejléc

Kefires lecsó recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
(1 adag)
a lecsóhoz:
1 nagyobb paradicsom
1 pici fej lila és vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál újhagyma
zöldpaprika,tv paprika, pirospaprika(én személy szerint mindegyikből egy felet használtam fel)
1-2 k. gyöngyhagyma és savanyított káposztalé
1 kk.őrölt csemegepaprika

a kefires öntethez:
1k. kefír
1k. mustár
1k. ecet
4-5 szál petrezselyem
1kk. mustármag, őrölt bors, őrölt babérlevél,morzsolt majoránna,köménymag,só

Elkészítés:
A lecsó:
A hagymát(mindegyiket) összeaprítva a savanyított káposzta & gyöngyhagyma lében megfonnyasztom, majd kevés vizet öntök alá és a paradicsomot, paprikát felkockázva hozzáadom és megpárolom alaposan, majd mielőtt leveszem a tűzről az őrölt csemegepaprikával megszórom.

A kefires öntet:
A hozzávalókat összekeverem majd a lecsót ráöntöm és a kettőt vegyítem.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: Gumóó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bográcsos lecsó » Káposztás lecsó » Tepsis, lecsós csirkemáj » Lecsó - ww
» Kefíres-joghurtos sali » Lecsós libacomb » Kefíres süti/ az eredeti » Lecsós csirkemell
» Tökös- sörös lecsó » Kefíres lángos 3 » Csodalecsó » Kefires gombasaláta
» Kefíres-sütemény » Cukkinis lecsó » Cukkinis lecsós ponty » Debreceni baboslecsó


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.