Tutireceptek.hu fejléc

Kekszes-almás finomság - ahogy én készítem recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
• 1 kg alma
• 8 dl víz
• 20 dkg cukor
• 3 csomag vaníliás pudingpor
• kb. 50 dkg szögletes háztartási keksz
• 6-6 evőkanál kakaópor és porcukor
• 5 dkg vaj v. Rama margarin

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és 5 dl vízben puhára főzzük a cukorral. A pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük, és kevergetve sűrűre főzzük. Egy tepsit kirakunk a keksz 1/3-ával, és a langyos krém felét rákenjük. Befedjük egy réteg keksszel, rákenjük a krém másik felét, majd a maradék keksz következik. A tetejére csokimázat öntünk.
(A csokimázhoz 6 evőkanál kakaóport és 6 evőkanál cukrot felfőzünk 7-8 evőkanál vízzel, majd a tűzről levéve belekeverünk 5 dkg vajat.)

Tanácsok:
Lehetőleg 1 éjszakára hagyjuk állni hűtőben.
Nagyon finom, és kezdők is bátran belevághatnak! :-)


A receptet beküldte: Lilly1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ahogy én készítem a nyulat » Tepsiben sült finomság » Tejfölös finomság » Zsemlében sült finomság
» Csirkemájas finomság » Banános finomság » Váratlan vendég finomság » Csicseriborsós finomság
» Csőben sült finomság » Sütőtökös finomság » Zselés finomság » Véletlen finomság
» Diabetikus túrós finomság » 3 perces finomság! » Pizza, ahogy én készítem » Spenót - Ahogy én csinálom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.