Tutireceptek.hu fejléc

Kelbimbó krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 közepes lilahagyma
1 közepes sárgarépa
1 nagyobb gyökér
30-40 dkg kelbimbó
1 dl olíva olaj
2 dl főzőtejszín
fűszerek: 1 tk szerecsendió, curry, kakukkfű, fehérbors,

Elkészítés:
A hagymát, a répát és a gyökeret nagyobb darabokra vágva, a kelbimbót megtisztogatva, az olajon pároljuk pár percig, majd felengedjük másfél liter vízzel. Tehetünk hozzá 3-4 marhahúsleves kockát, de az ételízesítővel is jó. Beletesszük a fűszereket és addig főzzük, amíg a répa meg puhul. A gyökeret ki kell dobni belőle. A többit összeturmixoljuk. Ha nagyon besűrűsödne még egy kis vízzel fel lehet önteni. Hozzáadjuk a tejszínt és kész.
Lehet enni pirítóssal, kockára vágott sült szalonnával, pirított magokkal(fenyőmag, napraforgó, tökmag)

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: M.Mimi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtkrémleves cipóban » Őszibarack-krémleves 1 » Sárgabarack krémleves » Eper-krémleves
» Galyasági zellerkrémleves » Mexikói sajtkrémleves » Tojásos kelbimbó » Juhtúrós kelbimbós sali
» Hagymakrémleves » Áfonyás krémleves » Fokhagymás sajtkrémleves » Kelbimbós pulyka
» Kerekrépa krémleves » Kler brokkolikrémlevese » Zelleres burgonyakrémleves » Málnakrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.