Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kelbimbó krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 közepes lilahagyma
1 közepes sárgarépa
1 nagyobb gyökér
30-40 dkg kelbimbó
1 dl olíva olaj
2 dl főzőtejszín
fűszerek: 1 tk szerecsendió, curry, kakukkfű, fehérbors,

Elkészítés:
A hagymát, a répát és a gyökeret nagyobb darabokra vágva, a kelbimbót megtisztogatva, az olajon pároljuk pár percig, majd felengedjük másfél liter vízzel. Tehetünk hozzá 3-4 marhahúsleves kockát, de az ételízesítővel is jó. Beletesszük a fűszereket és addig főzzük, amíg a répa meg puhul. A gyökeret ki kell dobni belőle. A többit összeturmixoljuk. Ha nagyon besűrűsödne még egy kis vízzel fel lehet önteni. Hozzáadjuk a tejszínt és kész.
Lehet enni pirítóssal, kockára vágott sült szalonnával, pirított magokkal(fenyőmag, napraforgó, tökmag)

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: M.Mimi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelbimbós szalonna » Kelkáposztakrémleves light » Édeskömény krémleves » Sárgadinnye krémleves
» Burgonyakrémleves » Sütötökkrémleves » Rizses krémleves » Egyszerű spárgakrémleves
» Mentás zöldborsó krémleves » Rebarbara krémleves » Petrezselyem krémleves » Tarhonya krémleves
» Kapros tökkrémleves » Paprikás krémleves » Sonkás-sajtos kelbimbó » Sonkás kelbimbó


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.