Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kelbimbó krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 közepes lilahagyma
1 közepes sárgarépa
1 nagyobb gyökér
30-40 dkg kelbimbó
1 dl olíva olaj
2 dl főzőtejszín
fűszerek: 1 tk szerecsendió, curry, kakukkfű, fehérbors,

Elkészítés:
A hagymát, a répát és a gyökeret nagyobb darabokra vágva, a kelbimbót megtisztogatva, az olajon pároljuk pár percig, majd felengedjük másfél liter vízzel. Tehetünk hozzá 3-4 marhahúsleves kockát, de az ételízesítővel is jó. Beletesszük a fűszereket és addig főzzük, amíg a répa meg puhul. A gyökeret ki kell dobni belőle. A többit összeturmixoljuk. Ha nagyon besűrűsödne még egy kis vízzel fel lehet önteni. Hozzáadjuk a tejszínt és kész.
Lehet enni pirítóssal, kockára vágott sült szalonnával, pirított magokkal(fenyőmag, napraforgó, tökmag)

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: M.Mimi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kerekrépa krémleves » Málnakrémleves » Fokhagymakrémleves 1 » Karottakrémleves
» Gombakrémleves » Gesztenyekrémleves » Krémleves sütőtökből » Sütőtökkrémleves sajttal
» Áfonyás krémleves » Sütőtök krémleves. » Kelbimbós pulyka » Krémleves édesköményből
» Fokhagymás sajtkrémleves » Húsos rakott kelbimbó » Narancsos répakrémleves » Kukorica-krémleves (vegan)


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.