Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

"Keleti" káposzta recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
1 fej kel vagy fejeskáposzta, ki mit szeret
5 dkg friss gyömbér
olaj
2 ek szójaszósz
4 gerezd fokhagyma
2 chilipaprika
szecsuáni bors


Elkészítés:
A káposztát felcsíkozzuk vagy kockázzuk. Kisebb adagokban, kevés olajon, nagy lángon 3-4 perc alatt lepirítjuk.
A gyömbért, a fokhagymát, a chilit felaprítjuk, az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a káposztát, a szójaszószt, a borsot, és kb 1 dl vizet. Megkóstoljuk, ha kell sózzuk. Lefedjük, pár percig pároljuk, de ne főzzük, mert még roppanósnak kell lennie.


A receptet beküldte: andi6020


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hordós káposzta » Rakott édes-káposzta » Tarja savanyúkáposztával » Káposztás oldalas kuktában
» Sütős káposzta » Szüreti leveses káposzta » Libasült vöröskáposztával » Káposztás csülök
» Káposztás töltött lángos » Céklás káposztasaláta » Disznóhús káposztával » Székelykáposzta másképp
» Apró káposzta » Serpenyős káposzta » Káposztás burgonyaleves » Füstölt húsos káposzta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.