Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Keleties csirkehúsleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 (kb. 1,2 kg-os) csirke
50 dkg sárgarépa
2 fehérrépa
25 dkg (fagyasztott) zöldborsó
2 fej vöröshagyma
2 cm friss gyömbér
1-1 evőkanál őrölt kurkuma és paradicsompüré
2 szál zeller
1 citrom (leve)
2 evőkanál finomra vágott korianderlevél
őrölt bors


Elkészítés:
A csirkét feldarabolom, fazékba teszem, hideg vizet öntök rá, és felforralom. Beleteszem a reszelt hagymát és gyömbért, a kurkumát, megsózom, borsozom, és 1 óráig kislángon főzöm. Közben a répákat kis kockákra darabolom, a zellerszárakat felkarikázom. Amikor a csirkehús már puha, kiszedem a levesből, és leszedem a csontról. A levest leszűröm, hozzáadom a paradicsompürét, és annyi vizet, hogy 1,2 liter folyadékot kapjak. Felforralom, beleteszem a répákat meg a zellert, félpuhára főzöm, majd visszateszem a csirkehúst, a zöldborsót, és még 10 percig főzöm. A citrom levével savanyítom, és koriandert szórok a tetejére.

Tanácsok:
Ez a leves hidegen is finom. Dúsítható úgy, hogy a répákkal egy időben 10 dkg rizst is bele lehet főzni.

Elkészítési idő: 40 perc
Kalóriatartalom: 541 kcal

A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Házi csirkehúsleves » Csirkehúsleves kisbabáknak » Májgombóc – leves » Galyasági bableves
» Karalábé krémleves » Francia póréhagymaleves » Göcseji gombaleves » Spárga leves
» Francia sajtleves » Bugaci húsgombóc leves » Erdélyi csorbaleves » Káposztás halleves
» Tejszínes fokhagyma leves » Kukorica-krémleves (vegan) » Gulyás gombócleves » Lengyel hideg céklaleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.