Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kelgöngyöleg recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
* 1 db nagyobb fej kelkáposzta
* 50 dkg marha-, sertés-, esetleg pulykahús
* 10 dkg rizs
* petrezselyemzöld
* 2 db kisebb fej vöröshagyma
* 20 dkg füstölt szalonna vagy húsos szalonna
* 1 pohár tejföl
* só
* bors
* pirospaprika
* étolaj
* ételízesítő

Elkészítés:
A kelkáposztát megtisztítjuk, és sós vízben 10-15 percig főzzük, majd szűrőlapáton lecsurgatjuk. Leveleire szedjük, a vastag ereket kivágjuk.

A hagymát apróra vágjuk, megpároljuk az olajon, hozzáadjuk a ledarált húst, a fűszereket, és pörköltet készítünk.

A rizst megdinszteljük, felengedjük kétszer annyi mennyiségű ételízesítős vízzel, beleaprítjuk a petrezselyemzöldet, és így megfőzzük.

A darált pörkölt hússal összekeverjük, majd ezzel a húsmasszával megtöltjük a leveleket, azután összegöngyöljük.

A tekercseket tűzálló tálba rakjuk. Minden tekercs tetejére 1-1 szelet szalonnát helyezünk, ráöntjük a tejfölt, és megsütjük a sütőben


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalonnás rakottas » Tojásos nokedli salátával » Sült krumplikása » Sajtos-virslis karfiol
» Sajtos - sonkás krokett » Túrós palacsinta pörccel » Torjai májszelet sütve » Rakott csirke sütve
» Parasztos rakottbab » Sajtos burgonyatál » Darált húsos rakott zöldségek » Rakott kelbimbó vagy brokkoli
» Dödölle 2 » Rizses zúzaragu » Zöldséges-rizses csirkemáj » Magyaros egytál


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.