Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kelgöngyöleg recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
* 1 db nagyobb fej kelkáposzta
* 50 dkg marha-, sertés-, esetleg pulykahús
* 10 dkg rizs
* petrezselyemzöld
* 2 db kisebb fej vöröshagyma
* 20 dkg füstölt szalonna vagy húsos szalonna
* 1 pohár tejföl
* só
* bors
* pirospaprika
* étolaj
* ételízesítő

Elkészítés:
A kelkáposztát megtisztítjuk, és sós vízben 10-15 percig főzzük, majd szűrőlapáton lecsurgatjuk. Leveleire szedjük, a vastag ereket kivágjuk.

A hagymát apróra vágjuk, megpároljuk az olajon, hozzáadjuk a ledarált húst, a fűszereket, és pörköltet készítünk.

A rizst megdinszteljük, felengedjük kétszer annyi mennyiségű ételízesítős vízzel, beleaprítjuk a petrezselyemzöldet, és így megfőzzük.

A darált pörkölt hússal összekeverjük, majd ezzel a húsmasszával megtöltjük a leveleket, azután összegöngyöljük.

A tekercseket tűzálló tálba rakjuk. Minden tekercs tetejére 1-1 szelet szalonnát helyezünk, ráöntjük a tejfölt, és megsütjük a sütőben


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olaszos rakott tészta » Rizses hús egyszerűen » Rántott gomba töltve » Sztrapacska2
» Sonkás-kolbászos tészta » Palóc gulyás » Édes-savanyú káposzta » Bundás virsli
» Sajtos-virslis karfiol » Szilvalekváros gőzgombóc » Makarónis pulykasaláta » Zsiványok burgonyája
» Rajnai Felfújt » Héjában sült krumpli » Vörösboros resztelt borjúmáj » Babos káposzta csülökkel...


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.